AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.14 // 5.4.2021

SJK päässyt jatkamaan viime kauden pohjilta – ”Joukkueemme on paljon valmiimpi”

SJK päässyt jatkamaan viime kauden pohjilta – ”Joukkueemme on paljon valmiimpi”

Tero Mäntylä on tyytyväinen SJK:n valmistautumiseen. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK:n joukkueessa on tapahtunut maltillisesti muutoksia viime kauteen verrattuna ja Tero Mäntylän mukaan se on näkynyt myös kauteen valmistautumisessa. Joukkueen suuntaviivat olivat jo selvät harjoituskauden käynnistyessä.

Viime kaudella SJK muuttui paljon, kun Jani Honkavaara otti joukkueen ohjat käsiinsä ja pelaajistoa muokattiin uuteen uskoon. Täksi kaudeksi muutokset ovat olleet maltillisempia, kun Honkavaara jatkaa kuten myös viime kauden runko. Mäntylän mukaan jatkuvuus on näkynyt harjoituskaudella.

- Tämä vuosi on ollut paljon helpompi, kun sekä "Honsu" että metodit ovat tuttuja ja pääsimme jatkamaan käytännössä suoraan viime kaudesta. Ei mennyt aikaa uuden opetteluun ja pohjat olivat olemassa jo viime kaudesta myös pelaajien välisissä suhteissa. Viime kaudella meille tuli paljon uusia pelaajaa ja siinä meni aikansa tutustua kaikkiin. Nyt suhteet ovat jo ehtineet muodostua ja se helpottaa arkipäiväistäkin tekemistä. Kun pelaajat ovat tuttuja toisilleen, niin he pystyvät samalla puskemaan toisiaan eteenpäin eri tavalla.

- Samalla uskon, että uudet pelaajat ovat tulleet myös helpommin sisään, kun on jo tietty runko ja pelitapa on suurimmalle osalle tuttu. Sitä kautta uusien pelaajien on myös helpompi omaksua pelitapa.

Mäntylä on tyytyväinen myös omaan valmistautumiskauteensa.

- Olen saanut olla terveenä, olen saanut pelata ihan kiitettävästi eikä ole ollut mitään isompia vammoja. Olemme mielestäni treenanneet tosi hyvin ja fyysisesti olemme hyvässä kunnossa. Se on näkynyt myös testituloksissa, että kehitystä on tapahtunut.

- Tietysti, kun ikää tulee enemmän ja enemmän, niin erityisesti oheisharjoittelua tulee tehtyä enemmän. Meillä on kova kilpailu ja monet jäävät treenien jälkeen tekemään vielä ekstraa ja sitä kautta muutkin sitten huomaavat sen ja jäävät. Se ruokkii pelaajia ja meillä on hyvä puskeva ilmapiiri, kehuu Mäntylä.

vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia