AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.00 // 2.1.2021

Anton Lepola jatkaa KTP:ssa - "Kotkaan jääminen oli ensimmäisenä mielessä"

Anton Lepola jatkaa KTP:ssa - "Kotkaan jääminen oli ensimmäisenä mielessä"

Anton Lepolalla on alla vahva kausi KTP-maalilla. (Kuva: Juha Tamminen)

FC KTP jatkaa Veikkausliigajoukkueensa kasaamista solmimalla kaksivuotisen jatkosopimuksen maalivahti Anton Lepolan kanssa. Näin ollen TPS-kasvatti jatkaa Kotkassa kauden 2022 loppuun asti.

Vaikka kiinnostusta 24-vuotiasta Lepolaa kohtaan oli muualtakin Suomesta, koki mies itse jatkon Kotkassa varsin selvänä.

- Loistava fiilis jatkaa täällä! Halusin jäädä Kotkaan, ja seura halusi että jään, niin sopimukseen oli helppo päästä. Muitakin kiinnostuneita oli, mutta Kotkaan jääminen oli ensimmäisenä mielessä.

Lepola oli isossa roolissa Ykkösessä pitäen maalinsa puhtaana 10 pelissä ja ensimmäisessä nousukarsintaottelussa. Loistavia torjuntoja nähtiin läpi kauden, joka huipentui lopulta liiganousuun ja valintaan Ykkösen vuoden maalivahdiksi.

- Kausi oli tosi tasainen ja vahva. On vaikeaa pitää tasaisuus ottelusta toiseen, mutta hyvä joukkue kentällä ja sen ulkopuolella auttoi asiaa. Tunnustus omista suorituksista lämmittää silti aina mieltä ja se, että tunnustus tulee suoraan muilta pelaajilta, on jotain erityistä.

Veikkausliiga ei ole nuorelle maalivahdille täysin tuntematon. Lepola siirtyi aikanaan Kakkosen Salon Pallosta IFK Marienhamniin, jossa liigapelejä kertyi seitsemän kappaletta.

- Aika Ahvenanmaalla oli hyvin opettavainen. Nousu Kakkosesta suoraan Veikkausliigaan on poikkeuksellista sekä haastavaa, mutta siellä sain maistiaisen ammattilaisjalkapalloon ja näen aikani siellä positiivisena kokemuksena, elpola muistelee.

Vaikka Lepolalla on takanaan loistava kausi, tiedostaa hän tasoeron Ykkösen ja Veikkausliigan välillä.

- Tempo ja fyysisyys tulevat olemaan iso ero varmasti. Taktisesti Veikkausliigassa on paljon valmiimpia jengejä kuin Ykkösessä, joten se myös tulee olemaan iso haaste.

Lepola odottaa myös mielenkiinnolla vastustajia Veikkausliigasta.

- Maarianhaminassa pelaa vielä muutama hyvä kaveri, joten sitä odotan. Inter ja HJK tulevat myös olemaan mielenkiintoisia vastustajia.

Lisää uutisia