AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.45 // 10.11.2020

TPS valmis karsintaotteluiden haasteisiin

TPS valmis karsintaotteluiden haasteisiin

Jonatan Johansson johdattaa joukkueensa KTP:ta vastaan. (Kuva: Juha Tamminen)

TPS kohtaa kaksiosaisessa liigakarsinnassa Ykkösessä kakkoseksi sijoittuneen KTP:n. Liigakarsinnat käynnistyvät keskiviikkona Kotkan Arto Tolsa Areenalla klo 18.30.

TPS pelasi Veikkausliigassa hyvän loppukauden, mutta joukkue ajautui silti niukasti liigakarsintoihin. Päävalmentaja Jonatan Johanssonin koko runkosarjasaldoksi tuli 6-3-8, joten KTP saa kyllä tehdä täyden urakan kammetakseen TPS:n ulos Veikkausliigasta.

Hyvävireinen TPS voitti Veikkausliigassa kaikki kolme viimeistä kotiotteluaan. Ensin kaatui sarjajumbo RoPS 4-1, mutta sen jälkeen kaatuivat myös raskaamman sarjan haastajat, SJK ja KuPS, yhden maalin marginaalilla. Pelaajauransa liigakarsintoihin päättävä Mika Ääritalo nautiskeli 1-0-voittomaalin SJK:n verkkoon. KuPS:ia vastaan maalinmakuun pääsivät Jean, Joakim Latonen ja Niklas Pyyhtiä. Kaikille kolmelle maali oli koko liigauran ensimmäinen.

- Olen tyytyväinen siihen, miten tämä loppukausi on mennyt. Kokonaissaldo on siitä huolimatta hyvä, vaikka menimme häviämään Hakalle molemmat pelit. Koko joukkue pelasi jatkuvasti kovan paineen alla, oli karanteenia ja muuta, mutta silti pelaamisen taso on noussut koko ajan. Varsinkin kahdessä viimeisessä kotipelissä, Johansson muistuttaa TPS:n verkkosivuilla.

- Karsintapelit on tietysti aina karsintapelejä, aina vähän arvaamattomia, mutta luottavaisin mielin lähdetään nyt ensin Kotkaan. Töitä ollaan tehty koko ajan kovasti ja uskon tähän joukkueeseen. Meidän pelissä on nyt oma identiteetti, ollaan löydetty se, ja se edellä mennään. Ykkösestä tuleva karsijajoukkue on pärjännyt omassa sarjassa tietenkin hyvin ja sieltä tullaan luottavaisin mielin vastaan. Onneksi myös meillä on erittäin hyvä jakso alla. Uskon, että sillä on erittäin suuri merkitys nyt tässä tilanteessa, Johansson vielä painottaa.

KTP jäi Ykkösessä suorasta noususta lopulta kolmen pisteen päähän. Kotkalaisilla oli jo nousu omissa näpeissä, mutta joukkue tyri nimenomaan viimeiset kotiottelunsa. KTP oli muutenkin koko Ykkösen kaudella paljon vakuuttavampi vieraissa, kuin omalla kotikentällään. Vierassaldo 9-2-0 puhuu puolestaan omaa kieltään. KTP voitti kotonaan viisi peliä, pelasi kolmesti tasan ja hävisi kolme ottelua.

- Kävin Pietarsaaressa katsomassa Jaro-KTP-pelin ja muutenkin kotkalaisia on seurattu tarkasti. KTP oli kuitenkin se todennäköisin vastustaja ennakkoon, joten lähdin sinne. Se on hyvä nimenomaan joukkueena, pelaa erinomaisesti yhteen. Heillä on oma pelitapansa, joka on ollut käytössä koko kauden. KTP:stä löytyy myös tarvittavaa kovuutta ja useilla pelaajilla on myös liigakokemusta, Johansson tietää.

- Totta kai KTP on äärimmäisen vaarallinen joukkue. Kotka on myös perinteinen jalkapallokaupunki, lajikulttuuria löytyy, ja KTP haluaa nyt takaisin Veikkausliigaan. KTP:llä on kaksi erittäin hyvää reissupeliä takana, ensin Vaasaan ja sitten Pietarsaareen. Kotkassa on kovasti satsattu kovasti liiganousuun.

TPS pääsee lähtemään Kotkaan lähes parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Poissa ovat ainoastaan Eliécer Espinosa, Jesper Karlsson ja Juho Lähde sekä Rodney Strasser, joka on saanut kutsun Sierra Leonen maajoukkueeseen.

Lisää uutisia