AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.36 // 10.9.2020

HIFK vei uskomattoman Stadin derbyn (HIFK-HJK 4-3)

HIFK vei uskomattoman Stadin derbyn (HIFK-HJK 4-3)

Mostagh Yaghoubi onnistui entistä seuraansa vastaan. (Kuva: Juha Tamminen)

HIFK ja HJK mittelivät Helsingin herruudesta ja HIFK nappasi makoisan 4-3 (3-1)-voiton jännittävien vaiheiden jälkeen.

HIFK kohtasi epäonnea heti ottelun avausminuutilla, kun Joel Mero loukkasi itseään oman maalin edustalla. Samassa tilanteessa HJK vyörytti oman hyökkäyksensä vaarallisen näköisesti kohti HIFK-maalia, jossa Arnold Origi joutui venymään nopeaan reaktiotorjuntaan. Mero kävi hetken aikaa yrittämässä, josko hän pystyisi jatkamaan ottelua, mutta HIFK:n epäonneksi toppari jouduttiin ottamaan vaihtoon jo seitsemännellä peliminuutilla. Kentälle vaihdettiin Jukka Halme, jonka myötä Sakari Mattila siirtyi keskikentältä topparin paikalle.

Kotijoukkue ei antanut alun epäonnen haitata menoa, vaan laittoi seuraavan vaihteen peliin heti kymmenen pelatun minuutin jälkeen. Sakari Tukiainen puski pallon HJK-maalin vasempaan alakulmaan ottelun 13. peliminuutilla. Vitinho tuli vasemmalta laidalta syvälle vastustajan päätyyn aina päätyrajaan tuntumaan asti, josta hän pelasi pallon Adama Fofanalle. Keskikenttäpelaaja ei saanut hyvää kosketusta palloon, joka lopulta kuitenkin päätyi Tukiaiselle saakka. Hyökkääjän kauden kolmas maali tuli erittäin tärkeään paikkaan.

Viisi minuuttia myöhemmin vastikään HJK:hon siirtynyt Markus Halsti sortui pahemman luokan virheeseen, kun hän puski pallon taaksepäin. Pallo ei tavoittanut omia pelaajia, vaan johti sen sijaan siihen, että kymppipaikalla pelannut Joel Mattsson pääsi läpiajoon. Läpiajo päättyi laukaukseen, joka painui ohi HJK-veskari Hugo Keton. 21-vuotiaalle Mattssonille maali oli kauden ensimmäinen, ja HIFK:n kannattajapäädyn laulut raikuivat äänekkäinä.

HJK:n Atomu Tanaka kavensi pelin vapaapotkusta ottelun 24. peliminuutilla. Japanilaispelaajan laukaus lähti kohti vasenta tolppaa, ja painui lopulta Origin käsien kautta maaliin. Viisi minuuttia myöhemmin HIFK kuitenkin lisäsi johtoaan, kun joukkueelle tuomittiin rangaistuspotku Fofanan mentyä nurin boksin sisällä. Moshtagh Yaghoubi asettui pallon taakse ja vei HIFK:n jälleen kahden maalin karkumatkalle laukomalla pallon pomminvarmasti paikallisvastustajan verkkoon. Veikkausliigahistorian maalirikkain Stadin Derby meni tauolle HIFK:n 3-1 -johtolukemissa.

HJK tuli jälleen maalin päähän, kun toista puoliaikaa oli pelattu seitsemän minuuttia. Joukkueen paras maalintekijä Roope Riski lisäsi kauden maalimääränsä kymmeneen, kun hän puski Daniel O'Shaughnessyn keskityksen lähietäisyydeltä Origin taakse. Aikainen kavennus merkitsi sitä, että toisesta puoliajasta tulisi jännittävä näytelmä Bolt Arenan yleisölle.

Vierasjoukkue sisuuntui kavennusmaalista ja sai luotua runsaan määrän tilanteita kulmapotkuista maalia seuranneiden minuuttien jälkeen. Origi venyi kuitenkin useaan loistopelastukseen ja pystyi niillä pitämään lukemat muuttumattomina. 63 minuutin kohdalla 3-2-maalin iskenyt Riski oli unohdettu yksin HIFK:n maalin edustalle, mutta Eero-Matti Auvisen viime hetken liuku esti tasoitusmaalin syntymisen.

Toisen puoliajan loppu eteni HJK:n hallinnassa, samalla kun HIFK keskittyi puolustamaan paikallisvastustajan hyökkäyksiä. Läpi toisen puoliajan jatkunut HJK-painostus tuotti tulosta juuri ennen ottelun viimeisen kympin alkamista. Ottelun toinen rangaistuspotku tuomittiin vierasjoukkueelle Mattilan kyynärpään osuttua HJK:n Ivan Ostojiciin. Pallon taakse asettui Tim Väyrynen, joka laukoi pallon korkealle ohi maahan heittäytyneen Origin.

Upea derbyilta sai kuitenkin lopulta upean päätöksen, ja kotiyleisö repesi riemuun minuuttia ennen varsinaisen peliajan täyttymistä. Mattsson hankki HIFK:lle vapaapotkun, jonka Yaghoubi keskitti kohti maalia. Pallo meni HJK-puolustuksen kautta takatolpalle, josta Eero-Matti Auvinen pääsi puskemaan kotijoukkueen voittomaalin verkon perukoille.


HIFK kohtaa seuraavaksi kotikentällään maanantaina 14.9. FC Interin ja HJK matkustaa sunnuntaina 13.9. Ilveksen vieraaksi.

Lisää uutisia