AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.27 // 6.7.2020

Hakan hyökkääjälupaus taistelee peliajasta – ”Olen aika hyvä viimeistelemään”

Hakan hyökkääjälupaus taistelee peliajasta – ”Olen aika hyvä viimeistelemään”

Akseli Lehtojuuri pelaa toista kauttaan Hakassa. (Kuva: Juha Tamminen)

Akseli Lehtojuuri kuuluu FC Hakan nuoriin lupauksiin ja hyökkääjä antoi jo viitteitä potentiaalistaan viime kaudella Ykkösessä. Hiljattain 19 vuotta täyttänyt helsinkiläinen taistelee tiukasti peliajasta Hakan hyökkäyksessä.

Lehtojuuri siirtyi Hakaan ennen viime kautta ja pelasi sitä ennen koko uransa HJK:ssa. Jalkapalloura starttasi HJK:n kaupunginosajoukkueessa, josta hän siirtyi seitsemänvuotiaana HJK:n junioreihin. Lehtojuuri oli Hakan päävalmentaja Teemu Tainiolle tuttu pelaaja jo HJK:n junioreista ja päätti kutsua miehen Valkeakoskelle näyttämään taitojaan.

– Teemu pyysi Hakan mukaan treenaamaan ja muutaman kerran jälkeen tarjottiin sopimusta, hän avaa päätymistään Valkeakoskelle Hakan sivuilla.

Hän on sopeutunut hyvin tehdaskaupungin sykkeeseen.

– Mukava ja rauhallinen paikka. Joukkueessa on hyvä henki ja peli kulkee.

Viime kaudella Lehtojuuri pääsi näyttämään kykyjään seitsemässä Ykkösen pelissä pelaten yhteensä 231 minuuttia. Peliaikaansa nähden Lehtojuuri oli erittäin tehokas viimeistellen kolme maalia. Tänäkin talvena Lehtojuuri on ehtinyt osoittaa vaarallisuuttaan tykittämällä komean maalin KuPS:n verkkoon Suomen Cupin ottelussa.

– Mielestäni olen aika hyvä viimeistelemään. Se on yksi selkeä vahvuuteni ja lisäksi olen suht taitava, Lehtojuuri kuvailee vahvuuksiaan.

Tällä kaudella Lehtojuuri taistelee hyökkäyspaikasta viime kauden Ykkösen maalikuninkaan Salomo Ojalan sekä Eero Markkasen kanssa.

– Meillä on tosi hyvä tilanne kaikilla pelipaikoilla. Kilpailu peliajasta on kovaa ja se tarkoittaa myös sitä, että treenien taso on todella korkealla. Yritän treeneissä näyttää, että ansaitsen paikan kentällä.

Lehtojuuren mukaan hän tuo kentälle hieman eri ominaisuuksia kuin muut kärkipelaajat.

– Juoksen ehkä enemmän pystyyn kuin Eero tai Salomo. Siinä on ehkä jonkinlainen ero meidän välillämme.

Haka aloitti kauden 1-1-tasapelillä FC Honkaa vastaan ja osoitti, ettei sen tarvitse nöyristellä mitään joukkuetta Veikkausliigassa.

– Meillä on superhyvät mahdollisuudet menestyä tällä kaudella. Luulen, että tulemme olemaan korkealla ja kuuden joukossa.


FC Haka kohtaa seuraavaksi keskiviikkona 8.7. vieraskentällä HJK:n.

Lisää uutisia