AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.26 // 1.7.2020

Timo Furuholm näkee Interin tilanteen hyvänä – ”Kokonaisuudessaan olemme positiivisin mielin”

Timo Furuholm näkee Interin tilanteen hyvänä – ”Kokonaisuudessaan olemme positiivisin mielin”

FC Interin Timo Furuholm katsoo luottavaisena tulevaan kauteen. Erityislaatuisesta valmistautumisesta huolimatta Inter on hänen mukaansa hyvässä tilanteessa kauden startatessa.

Inter on osoittanut kesäkuun aikana erinomaista kuntoa selvittämällä tiensä Suomen Cupin finaaliin. Furuholmin mukaan joukkueessa on tällä hetkellä hyvä tilanne kauden alla.

- Tässä tilanteessa on vaikea arvioida missä vaiheessa olemme muihin verrattuna, mutta kokonaisuudessaan olemme positiivisin mielin. Tietenkin on paljon asioita joita pitää vielä parantaa, mutta mielestäni perustamme ovat tilanteeseen nähden jopa yllättävän hyvillä kantimilla, iloitsee Furuholm.

Inter sijoittui viime kaudella toiseksi ja taisteli mestaruudesta aina viimeiselle kierrokselle saakka. Sitä ennen muutama edelliskausi oli ollut melkoista aaltoliikettä. Furuholm jakaa päävalmentaja Jose Riveirolle kunniaa siitä, että Inter palasi viime kaudella kärkitaisteluun mukaan.

- Meillä oli hyvä joukkue viime vuonna ja tietenkin saimme siihen Filip Valencicin juuri ennen kauden alkua mukaan. Tärkein asia, mitä Riveiro on tuonut, on sellainen seesteisyys ja rauhallisuus mitkä meiltä puuttuivat muutaman edellisvuoden aikana. Olemme pystyneet keskittymään olennaiseen eikä ympärillä ole ylimääräistä melua. Hän on tehnyt mieletöntä duunia ja siihen yhdistettynä syvä tietämys lajista, niin hän on siivittänyt meidät lentoon.

Furuholm käytti kevään korona-ajan hyväkseen ja kirjoitti itsensä ylioppilaaksi 32-vuotiaana. Aikaa kului myös lasten kanssa peuhatessa.

- Olin aikeissa saada kirjoitukset valmiiksi joka tapauksessa ja minulta puuttui muutama kirjoitus. En tehnyt niitä syksyllä, kun taistelimme silloin mestaruudesta ja siirsin ne kevääseen. Siinä mielessä siinä ei ollut yhteyttä koronaan ja toimin korona-ajan pääosin lastenhoitajana kahdeksan tuntia päivässä. Sitten yritin vähän treenailla. Se oli opettavaista ja mielenkiintoista aikaa, Furuholm naureskelee.


FC Inter ja RoPS kohtaavat Veritas Stadionilla torstaina 2.7. kello 18.00. Lisätietoja lipunmyynnistä ja ottelutapahtuman järjestelyistä löydät tämän linkin kautta.

Lisää uutisia