AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.18 // 5.5.2020

​Tarik Kazi hakee uutta vauhtia Ilves/2:n kanssa – ohjeet tulevat Bangladeshista

​Tarik Kazi hakee uutta vauhtia Ilves/2:n kanssa – ohjeet tulevat Bangladeshista

"Tarkka" odottaa joukkueharjoituksiin pääsyä muiden lailla. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilveksestä täksi kaudeksi Bangladeshin hallitsevan mestarin Bashundhara Kingsin riveihin siirtynyt 19-vuotias puolustaja Tariq "Tarkka" Kazi on palannut koronatilanteen vuoksi takaisin Tampereelle.

Hiukan normaalia erikoisempi sarjavalinta selittyy hänen perheensä sukujuurista ja Kazikin on omannut kaksoiskansalaisuuden.

Bangladeshin liigaa ehdittiin ennen koronan tuomaa taukoa pelata ainoastaan kuusi kierrosta, mutta sarjan taso vakuutti nuoren puolustajan. Myös harjoittelu on hoidettu ammattimaisesti, kuten maan kärkijoukkueessa kuuluukin.

- Varsinkin kärkijoukkueet ovat kovia, mutta joukkueiden taso muutoin heittelee. Siinä missä Veikkausliigassa kuka tahansa pystyy voittamaan kenet tahansa, niin siellä resurssierot näkyvät kyllä kentälläkin.

Nuori mies myöntää välillä kaivanneensa perhettään ja ystäviään Suomessa, mutta onneksi nykyään yhteydenpito on vaivatonta.

- Kyllähän sitä välillä iski pieni koti-ikäväkin ja kaipasi kavereiden kanssa hengaamista. Mutta olen itse valintani tehnyt ja jalkapallo on ammattini. Somen kautta on ollut kätevä pitää yhteyttä, joten se on tilannetta helpottanut.

- Seurasin Japen (Janne-Pekka Laine) avustuksella kaikki Ilveksen talvikauden pelit, hiukan kikkailua se tosin vaati. Ilves on kasvattiseurani ja olen Futis-Liigasta urani aloittanut, joten aina seuralla on iso paikka sydämessäni. Mutta elän hetkessä ja nyt seurani on Bashundara Kings ja sen eteen paiskitaan hommia.

Korona keskeytti pelaamisen myös Bangladeshissä, joten Tarkka päätti palata takaisin Suomeen. Paluu jäi hiukan viime tippaan eikä ollut sieltä kevyimmästä päästä muutoinkaan.

- Lähdin oikeastaan viimeisellä mahdollisella lennolla, sekin Lontooseen. Lento kesti kaikkiaan 12 tuntia. Lontoon kentällä jouduin odottamaan peräti 16 tuntia jatkolentoa. Nyt tiedän, miltä tuntuu nukkua lentokentällä.

Tarkka on harjoitellut omatoimisesti, hyvin ohjeistettuna ja tunnollisesti. Kaipuu joukkueharjoituksiin on kuitenkin kova.

- Joka ilta meidän fysiolta tulee ohjeet, mitä seuraavana päivänä treenataan. Niitä sitten käydään läpi myös videopalavereissa. Kyllähän yksinharjoittelu on aina välillä ihan kivaa, mutta nyt sitä on saanut tehdä jo ihan riittävästi. Kaipaan jo joukkueen harjoituksia. Pääsen onneksi toukokuussa Ilves 2:sen pienryhmäharjoitteluun mukaan.

Lisää uutisia