AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.16 // 25.4.2020

Haka vei Pirkanmaan herruuden virtuaalisti - Ilves kaatui lukemin 2-0

Haka vei Pirkanmaan herruuden virtuaalisti - Ilves kaatui lukemin 2-0

Haka vei derbyn nimiinsä. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves ja FC Haka kohtasivat historian ensimmäisessä Pirkanmaan virtuaaliderbyssä ja Haka otti Salomo Ojalan ja Jacob Bushuen johdolla upeasti Pirkanmaan herruuden. Hakalaiset voittivat omat ottelunsa 2-0. Näytösotteluna pelattu viimeinen koitos päättyi Ilvekselle 2-1.

Ilves ja Haka kohtasivat tänään toisensa virtuaalisesti Pirkanmaan Derbyssä, pelinä FIFA 20 ja pelikoneena Playstation 4. Kaikkien Aikojen Derbyksi tituleerattu ottelu näytettiin suorana Youtubessa pääsylipun ostaneille.

Derby koostui kolmesta miniottelusta, ja voitot laskettiin. Ensimmäisenä ohjaimiin tarttuivat Ilveksen Ilari Mettälä ja Hakan Salomo Ojala. Ottelu alkoi erittäin varovaisesti, molempien tutkiskellen toistensa taktiikoita. Ilves pyrki pitämään palloa hallussaan ja luomaan lyhyillä syötöillä maalintekopaikkoja. Haka kuitenkin puolusti tehokkaasti ja osoitti vaarallisuutensa vastahyökkäyksissä. 20. minuutin kohdalla Hakan tuore hyökkääjähankinta Eero Markkanen täräytti avausmaalin vasurillaan aivan etuyläkulmaan.

Tämän jälkeen Ilves pyrki panostamaan hyökkäyspeliin enemmän, mutta peli tuntui pysähtyvän boxin rajalle. Ehkä keskityspalloilla olisi saatu luotua vaarallisia tilanteita enemmän. Jakson loppupuolella Haka oli lähellä tehdä jo toisen maalinsa, mutta Mika Hilanderin loistotorjunta esti vieraiden tuuletukset.

Toisen jakson Ilves aloitti erittäin vahvasti ja onnistui luomaan nyt useitakin hyviä maalintekopaikkoja. Viimeistely ei kuitenkaan onnistunut, vaan Hakan maalissa torjunut Michael Hartmann tuntui torjuvan kaiken maalia kohti lauotun. Varsinkin Mettälällä oli paikkoja useampaankin maaliin, mutta edes onnetar ei tänään ollut hänen puolellaan.

Viitisen minuuttia ennen ottelun päätösvihellystä menetti Ilves pallon omalla alueellaan ja Anton Hilska pääsi viimeistelemään loppunumeroiksi 0-2 ja Hakalle näin ensimmäisen kiinnityksen Derbyn voittoon.

Toiseen otteluun ohjaimet vaihtuivat Ilveksen Eemeli Raittisen ja Hakan Jacob Bushuen näppeihin. Nyt Ilves pyrki aktiivisemmin hyökkäämään heti alusta, mutta Hakan puolustus kesti tämänkin rynnäkön. Kuten avausottelussakin, iski valkeakoskelaiset ottelun nytkin avausmaalin. Hilska pääsi ohjaamaan Samuel Chidin keskityspallon ohi Hilanderin ja vei vieraat johtoon.

Ilves pystyi edelleen luomaan tilanteita, mutta viimeistelyssä ei tälläkään kertaa onnistuttu. Hiukan ennen taukovihellystä iski Markkanen vieraat jo 0-2 vierasjohtoon.

Tauolla Hakan kapteeni Bushue oli omiinsa tyytyväinen ja kertoi joukkueen jatkavan samalla kokoonpanolla, käyttäen englanninkielistä lausetta "If it's not broken, don't fix it".

Toinen jakso tuntui olevan yhtä Ilveksen tykitystä, paikkoja luotiin kuin liukuhihnalta. Maalinteko tuntui vaan olevaan silkkaa tervanjuontia, toki Hartmann maalillaan oli todella loistava. Edes aivan avopaikoista yrittämään päässeet Mettälä ja Raittinen jäivät vaille tulosta, joten pettymys oli tamperelaisten leirissä suuri loppuvihellyksen soidessa. Haka varmisti Derbyn voiton ja ennen kolmatta ja viimeistä ottelua.

Kolmanteen otteluun ohjaimet olivat kaikkien neljän pelaajan käsissä, Mettälä ja Raittinen vastaan Ojala ja Bushue. Ilvespelaajat painottivat ennen ottelua halua puhdistaa kasvot ja ottaa viimeisestä pelistä voitto kotiin.

Ottelu alkoi kuitenkin vieraiden terävällä alulla. Hilanderin loistotorjunta antoi vieraille kulmapotkun, josta toppari Niklas Friberg puski pallon maaliin ja kaatoi kylmää vettä ilvesläisten niskaan. Maalin jälkeen Ilves jälleen sai pelinsä paremmin kulkemaan ja pikkunäppäriä syöttöjä nähtiinkin useita. Myös maalipaikkoja saatiin luotua, mutta illan ehdottomasti paras pelaaja eli Hakan maalivahti Hartmann oli näppeineen aina välissä.

Yli 260 minuuttia tänään maalinsa koskemattomana pitänyt Hartmann joutui lopulta antautumaan, kun kymmenisen minuuttia ennen päätösvihellystä iski Raittinen Ilveksen illan ensimmäisen ja ottelun tasoitusmaalin. Ilves jatkoi raivokkaasti voittomaalin tekemistä ja lisäajalla se lopulta onnistui voittomaalin iskemään. Illan tuhlaajapoika Ilari Mettälä pääsi vihdoin tuulettamaan onnistumisen merkiksi.

Haka kuitenkin vie Derbyn voitoin 2-1 ja kapteeni Bushue oli syystäkin tyytyväinen omiensa suoritukseen. "Totta kai tappio aina harmittaa, varsinkin kun aivan lopussa annat vastustajan iskeä kaksi maalia. Voitto on kuitenkin upea juttu, pelasimme hyvää joukkuepeliä ja maalivahti Hartmann oli tänään meidän ja koko Derbyn MVP".

Ilves-leirissä pystyttiin hiukan hymyilemään, kiitos viimeisen ottelun voiton, mutta samalla manattiin heikkoa viimeistelyä. "Saatiin kyllä luotua tarvittava määrä laadukkaitakin tekopaikkoja, muttei vaan saatu paikoista sisään", kertoi Ilari Mettälä ottelun tauottua.

Lisää uutisia