AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.06 // 13.2.2020

​Interissä odotetaan vaikeaa vastusta: "He ovat hyvin aggressiivisia"

​Interissä odotetaan vaikeaa vastusta: "He ovat hyvin aggressiivisia"

Kuva: Juha Tamminen

Talin jalkapallohalli tulee FC Interille tutuksi, sillä viime viikon tavoin myös tämän viikon ottelu Suomen Cupissa vie joukkueen helsinkiläiskentälle. Kotijoukkueena huomenna kello 18.00 alkavassa ottelussa on HIFK.

Viime viikon matka Taliin ei tuonut Interille lisäpisteitä. Isäntäjoukkueena silloin pelannut HJK voitti 1-0 vahvemman toisen puoliaikansa turvin. Voitolla HJK varmisti jatkopaikkansa lohkosta A ja Inter säilytti asemansa lohkokakkosena. Inter tarvitsee kuitenkin vielä lisäpisteitä jatkopaikan varmistamiseen.

Vastustaja HIFK:n alku Suomen Cupissa on ollut hankala, eikä joukkue ole onnistunut keräämään kuin yhden pisteen kolmesta ottelustaan. Joukkueen molemmat maalit on tehnyt brasilialainen Erikson Carlos. Muun muassa Sakari Mattilalla, Joel Merolla ja Moshtagh Yaghoubilla vahvistunutta HIFK:ta ei Interin päävalmentaja Riveiron mukaan saa kuitenkaan aliarvioida.

– HIFK jatkaa viime vuodesta tutulla filosofialla. He ovat siis hyvin aggressiivisia sekä puolustus- että hyökkäysvaiheessa ja etsivät mahdollisuuksia nopeille hyökkäyksille ja suunnanmuutoksille. Meidän on tärkeää pystyä kontrolloimaan noita tilanteita, jos aiomme saada kolme pistettä mukaamme, espanjalaisvalmentaja korostaa.

Viime vuonna Inter voitti HIFK:n Suomen Cupissa ja Veikkausliigan ottelussa Turussa. Sen sijaan Helsingissä pelattu ottelu päättyi tasapeliin. Myös huomiselta Riveiro odottaa tasaista ottelua.

– Heitä vastaan ei ole koskaan helppoa pelata. HIFK:lla on useita pelaajia, joilla on paljon kokemusta tästä sarjasta ja Talin hallissa pelattavat ottelut ovat usein hyvin tasaisia. Myös viime vuonna kaikki meidän kohtaamisemme olivat kaikki kovia kamppailuita, vaikka pystyimmekin ottamaan kaksi voittoa, Riveiro muistelee.

Interin uusi japanilaishankinta Taiki Kagayama on käytettävissä huomisessa ottelussa, kuten myös viime viikolla kokoonpanosta sivussa olleet Kevin Kouassivi-Benissan ja Rick Ketting. Sen sijaan HJK:ta vastaan pelannut Rodney Klooster joutuu vuorostaan Henrik Moisanderin tavoin jäämään kokoonpanon ulkopuolelle. Interin akatemiapelaajista kokoonpanossa nähdään Jan Heinonen, Jasper Yrjas ja Linus Virkki.

HIFK-FC Inter käynnistyy Talin hallissa perjantaina 14.2. kello 18.00. Ottelu on nähtävillä suorana lähetyksenä Ruutu-palvelussa.

Lisää uutisia