AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.05 // 9.2.2020

​Vejle-yhteistyö avaa HIFK:lle ikkunan Eurooppaan - kahteen suuntaan

​Vejle-yhteistyö avaa HIFK:lle ikkunan Eurooppaan - kahteen suuntaan

Mika Lönnström näkee Vejle-yhteistyön tärkeänä linkkinä HIFK.lle.

Kaudella 2019 alkanut yhteistyö Vejle BK:n kanssa on tuonut konkreettisia hyötyjä HIFK:lle.

Seuran urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström kertoo, että HIFK käy useita kertoja viikossa keskusteluita tanskalaisen yhteistyöseuran edustajien kanssa. Näissä keskusteluissa vaihdetaan tietoa potentiaalisista pelaajista, minkä johdosta molempien seurojen scouting-osastot saavat tietoonsa yhä enemmän dataa Euroopassa pelaavista pelaajista.

– Yhteistyö on meillekin erittäin tärkeä asia, joka tuo meille monenlaisia hyötyjä. Suomen maantieteellinen sijainti on tietysti täällä ylhäällä pohjoisessa ja hieman syrjässä kun vertaa muuhun Eurooppaan, mutta meillä on täällä hyvä tietämys siitä, keitä pelaajia täälläpäin pelaa.

- Tämän Tanskan linkin avulla voimme viedä tätä tietoa eteenpäin, kun taas meille avautuu mahdollisuus saada uutta tietoa Euroopassa olevista pelaajista, jotka saattaisivat sopia meille, Lönnström pohtii.

Yhteistyön laajentuessa seurat suunnittelevat tulevaisuudessa myös yhteisiä seminaareja, joiden aikana molempien seurojen toimijat pääsisivät tutustumaan toisiinsa lähemmin niin Suomessa kuin Tanskassakin.

Lönnström näkee myös, että sujuvampi linkki Tanskaan on asia, joka nostaa HIFK:n vetovoimaa pelaajamarkkinoilla.

– Vejle-yhteistyön ansiosta olemme esimerkiksi saaneet pidettyä kaksi hyvää pelaajaa viime kauden joukkueesta meillä. On hienoa, että Joel Mattssonin ja Luís Henriquen hyvät otteet meillä on huomattu ja että he pääsevät ensi kaudella Tanskaan pelaamaan, mutta totuus on samalla, ettemme olisi pystyneet pitämään heitä ilman yhteistyötä Vejlen kanssa.

- Näen, että tässä on hyvä esimerkki siitä, että nuoren ja ulkomaille tähtäävän pelaajan kannattaa tulla IFK:hon pelaamaan, sillä täällä onnistuessaan on hyvä mahdollisuus päästä Eurooppaan pelaamaan, Lönnström toteaa.

Lisää uutisia