AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.05 // 8.2.2020

​Halliolosuhteet painavat puntarissa kärkikohtaamisessa: "Kaventaa HJK:n asemaa suosikkina"

​Halliolosuhteet painavat puntarissa kärkikohtaamisessa: "Kaventaa HJK:n asemaa suosikkina"

Kuva: Juha Tamminen

Suomen Cupin lohkovaihe jatkuu lauantaina Interin ja HJK:n osalta kolmannen kierroksen ottelulla.

Vielä pistemenetyksittä olevien joukkueiden kohtaaminen Talin jalkapallohallissa Helsingissä alkaa kello 13.30.

Täydet pisteet kahdelta ensimmäiseltä kierrokselta ovat nostaneet huomisen otteluparin joukkueet erinomaisiin asetelmiin lohko A:ssa. HJK on kukistanut TPS:n ja HIFK:n ja Inter puolestaan IFK Mariehamnin ja Hongan. Kaikkien lohkon muiden joukkueiden ollessa kahden kierroksen jälkeen vielä yhdessä pisteessä jopa tasapeli veisi HJK:n ja Interin melko lähelle jatkopaikkaa ja voitto huomisesta ottelusta käytännössä varmistaisi sen.

Viime kaudella ensimmäistä kertaa vuosiin ilman europelipaikkaa jäänyt HJK on tuonut tälle kaudelle joukkueeseensa runsaasti jo Veikkausliigassa kokemusta keränneitä pelaajia, kuten Antonio Reguero, Luis Carlos Murillo, Lucas Lingman, Rasmus Schüller, Roope Riski ja Interistä siirtynyt Miro Tenho. Interin päävalmentaja José Riveiro uskoo myös HJK:lla olevan sama työ edessä kuin monella muullakin joukkueella.

– Jos ryhmää käy läpi pelaaja pelaajalta, se on vaikuttava ja täynnä taitavia jalkapalloilijoita. Mutta jos vertaa HJK:ta muutaman kuukauden takaiseen, on heidän ryhmänsä muuttunut aika paljon. Heillä on käynnissä prosessi, jonka tarkoituksena on rakentaa materiaalista joukkue, espanjalaisvalmentaja arvioi.

Viime kaudella Inter voitti HJK:n Suomen Cupissa ja lisäksi kahdesti Veikkausliigassa. Riveiron mukaan viimeisimpiä kohtaamisia on kuitenkin turha muistella enää tässä vaiheessa.

– Pelistä tulee liigapeleihin verrattuna erilainen, erityisesti koska se pelataan hallissa. Minusta halliympäristö tasoittaa eroja joukkueiden välillä ja esimerkiksi kaventaa HJK:n asemaa suosikkina. Kumpikin joukkue yrittää varmasti hallita pelitapahtumia ja toisaalta voittaa ottelun eikä miettiä tasapelin varmistelua, valmentaja toteaa.

Interin pelaajatilanne ei ole juurikaan muuttunut viime viikon Honka-kohtaamisesta, sillä Henrik Moisander on edelleen sivussa kokoonpanosta ja Rick Kettingin paluun harjoituksiin odotetaan tapahtuvan vasta ensi viikolla. Lisäksi HJK:sta Interissä lainassa olevan Kevin Kouassivi-Benissanin pelaamisen huomenna estävät kilpailumääräykset, mutta muilta osin pelaajisto on käytettävissä.


HJK – FC Inter lauantaina Talin hallissa klo 13.30. Ottelu on nähtävillä suorana lähetyksenä Ruutu-palvelussa.

vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia