AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.05 // 6.2.2020

Benjamin Källman jatkaa Norjassa

Benjamin Källman jatkaa Norjassa

Benjamin Källman pelasi viime vuonna sekä Huuhkajissa että Pikkuhuuhkajissa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Interin Benjamin Källman siirtyy norjalaisseura FK Haugesundiin vuoden lainasopimuksella.

Norjan pääsarjaseura Haugesund oli viime kaudella 16 joukkueen sarjassa seitsemäs, minkä lisäksi joukkue ylsi Norjan cupin finaaliin.

Källmanin lainasopimus kattaa koko kauden 2020. Samassa yhteydessä Inter ja Källman ovat sopineet keskinäisen sopimuksensa jatkamisesta entisestään vuodella. Näin ollen Interin ja 21-vuotiaan hyökkääjän sopimus jatkuu kesään 2022 saakka.

– Olemme tehneet Benin ja hänen taustajoukkojensa kanssa jo useamman vuoden pitkäjänteisesti hyvää yhteistyötä tukien Benin urapolkua. Laina Norjan Haugesundiin on seuraava askel tässä. Norjan pääsarja on hyvä sarja Benille jatkaa uraansa ulkomailla ja hyvä kevätkausi Eliteserienissä poikii varmasti paikan Suomen EM-kisajoukkueeseen, Interin tekninen johtaja Vesa Mäki analysoi turkulaisten verkkosivuilla.

Källman itse odottaa innoissaan tulevaa kautta jo tutuksi tulleessa sarjassa.

– Tuntuu hyvältä, että sopimus valmistui ja pääsen nyt Haugesundin mukaan kauden alusta asti. On tärkeää, että saan olla kokonaisen kauden täällä. Tunnen jo Norjan sarjan viime kaudella, eli tuntuu vähän enemmän tutulta kuin viime kesänä. Ylipäätään hyvät ensimmäiset fiilikset ja odotan kauden alkua, Källman riemuitsee.

Veikkausliigassa viimeksi kesällä 2018 esiintyneen Källmanin edellinen lainasopimus norjalaisen Viking Stavangerin kanssa päättyi vuoden vaihteeseen. Ennen siirtymistään Vikingiin Källman pelasi syksyn 2018 lainalla Skotlannin pääsarjan Dundee FC:ssa ja kevään 2019 niin ikään lainasopimuksella tanskalaisessa Vendsyssel FF:ssä.

Källman teki EM-karsintaotteludebyyttinsä viime kesäkuussa Suomen ja Liechtensteinin välisessä ottelussa kirjaten nimiinsä myös maalin. Viime kaudella hän kirjasi nimiinsä pelaamissaan 11 Norjan liigan ottelussa kolme maalia.


Lisää uutisia