AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.34 // 28.8.2019

Veikkausliigan runkosarjaa enää kierros jäljellä – ratkaisevat ottelut viikonloppuna

Veikkausliigan runkosarjaa enää kierros jäljellä – ratkaisevat ottelut viikonloppuna

Veikkausliigan sarjajärjestelmä uusittiin kaudelle 2019.

Veikkausliigan 2019 runkosarjaa on jäljellä enää yksi kierros. Runkosarjan jälkeen joukkueet jaetaan Veikkausliigan mestaruussarjaan ja haastajasarjaan.

Veikkausliigan runkosarjaa on jäljellä enää yksi kierros. Kun joukkueiden lopulliset runkosarjasijoitukset ovat tiedossa, joukkueet jaetaan kuuden ylemmän joukkueen mestaruussarjaan ja kuuden alemman joukkueen haastajasarjaan.

Mestaruus ja mitalit ratkaistaan mestaruussarjan joukkueiden kesken. Putoaja ja karsija ratkaistaan haastajasarjassa. Sarjat pelataan viikonloppupainotteisesti syyskuun puolivälistä lokakuun jälkimmäiselle puoliskolle.

Veikkausliigan mestaruus- ja haastajasarjan otteluohjelma rakennetaan otteluohjelman rakentamisen sääntöjen sisältämän kaavion pohjalta ja vahvistetaan, kun runkosarjan viimeinen kierros on pelattu viikonloppuna. Kierroksen alkuperäiseksi runkopäiväksi määriteltiin sunnuntai 1.9. sen johdosta, että torstaina 29.8. pelataan Eurooppa-liigan neljättä karsintakierrosta, jolle jokin seuroista olisi voinut osallistua. Ohjelman rakentamisen sääntöjen mukaisesti seuroilla on ollut mahdollisuus pelata kotiottelunsa myös toisena päivänä, kunhan ottelun ja kummankin joukkueen muiden Veikkausliigan ottelujen jää säännöissä määritellyt kolme välipäivää.

Mestaruus- ja haastajasarjan otteluohjelma julkistetaan miesten A-maajoukkueen tiedotustilaisuuden yhteydessä tiistaina 3.9. Helsingin Kalastajatorpalla.


Veikkausliigan runkosarjan viimeinen kierros pelataan seuraavasti:


Lauantai 31.8.

15.00 KPV – FC Honka

16.00 SJK – KuPS

17.00 Ilves – FC Inter

17.00 VPS – HIFK


Sunnuntai 1.9.

17.00 FC Lahti – IFK Mariehamn

18.30 HJK – RoPSMiten jatkettaisiin nykyisillä sarjasijoituksilla?


Ennen runkosarjan viimeistä kierrosta Veikkausliigan sarjataulukko näyttää tällaiselta:


Joukkue

Ottelut

Maaliero

Pisteet

1

Ilves

21

12

40

2

FC Inter

21

13

39

3

KuPS

21

14

37

4

HJK

21

6

33

5

FC Honka

21

3

31

6

IFK Mariehamn

21

5

28

7

SJK

21

-4

28

8

FC Lahti

21

-7

28

9

HIFK

21

-3

26

10

RoPS

21

-6

23

11

KPV

21

-19

16

12

VPS

21

-14

12


Mikäli joukkueiden järjestys sarjataulukossa olisi sama myös runkosarjan viimeisen kierroksen jälkeen, Veikkausliigan mestaruussarjassa pelaisivat Ilves, FC Inter, KuPS, HJK, FC Honka ja IFK Mariehamn. Haastajasarjassa pelaisivat SJK, FC Lahti, HIFK, RoPS, KPV ja VPS.

Sekä mestaruussarja että haastajasarja pelataan kuuden joukkueen yksinkertaisena sarjana. Jokainen joukkue pelaa siis viisi ottelua. Joukkueet jatkavat niistä pisteistä, joihin ovat runkosarjassa jääneet.

Mestaruussarjan lopussa kärkijoukkue voittaa mestaruuden. Toinen joukkue saa hopeaa ja kolmas joukkue pronssia.

Haastajasarjan viimeinen joukkue putoaa Ykköseen. Toiseksi viimeinen joukkue osallistuu Ykkösen joukkuetta vastaan pelattavaan karsintaottelupariin sarjapaikasta seuraavan kauden Veikkausliigassa.Mestarien liiga, Eurooppa-liiga ja lopputurnaus viimeisestä karsintapaikasta


Karsintapaikan Mestarien liigaan saa mestarijoukkue eli Veikkausliigan mestaruussarjan ensimmäinen joukkue. Karsintapaikan Eurooppa-liigaan saa hopeajoukkue eli mestaruussarjan toinen joukkue.

Lisäksi yhdestä Eurooppa-liigan karsintapaikasta pelataan mestaruus- ja haastajasarjan jälkeen lopputurnaus, johon osallistuvat lähtökohtaisesti joukkueet sijoilta 3.–7. eli mestaruussarjan loput joukkueet sekä haastajasarjan ensimmäinen joukkue. Joukkueet sijoilta 4.–7. pelaavat lopputurnauksessa ensiksi yksinkertaiset pudotuspelit. Pudotuspelien voittaja kohtaa lopulta pronssijoukkueen kaksiosaisessa finaalissa, jonka voittaja saa karsintapaikan.

Suomen Cupin 2019 voittanut ja sitä kautta karsintapaikan Eurooppa-liigaan saavuttanut Ilves on varmistanut paikkansa mestaruussarjassa ennen runkosarjan viimeistä kierrosta. Ilves on siis varmuudella sijoilla 1.–6. tämän kauden Veikkausliigassa.

Jo voitetun Eurooppa-liigan karsintapaikan johdosta Ilves ei tule osallistumaan lopputurnaukseen lopullisesta sijoituksestaan riippumatta. Näin ollen myös Veikkausliigan 8. joukkue eli haastajasarjan toiseksi korkeimmaksi sijoittunut joukkue osallistuu lopputurnaukseen.

Jos Ilves on mestaruussarjan päätteeksi 1. tai 2. sijalla, niin mestaruussarjan 3. joukkue saa karsintapaikan Eurooppa-liigaan ja lopputurnaukseen osallistuvat joukkueet sijoilta 4.–8.


Lopputurnauksen alustavat pelipäivät:

Keskiviikko 23.10. – puolivälierät

Sunnuntai 27.10. – välierä

Keskiviikko 30.10. – finaalin ensimmäinen osa

Sunnuntai 3.11. – finaalin toinen osa


Kaikki Veikkausliigan ottelut esitetään Nelosen Ruutu-palvelussa.

vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia