AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.32 // 18.8.2019

Sund vetoaa VPS-faneihin: "Emme ehkä ansaitse sitä, mutta kannustus on tärkeää"

Sund vetoaa VPS-faneihin: "Emme ehkä ansaitse sitä, mutta kannustus on tärkeää"

"Chrisu" toivoo fanien jaksavan tukea Vepsua. (Kuva: Juha Tamminen)

VPS jatkaa voiton metsästystä ja nousua ylöspäin sarjataulukossa maanantaisessa kotiottelussaan IFK Mariehamnia vastaan.

VPS-ruoriin kesällä tarttunut Christian Sund on urallaan ensimmäisen kerran pääsarjajoukkueen päävalmentajana. Helpommassakin tilanteessa vastuulliseen tehtävään olisi voinut ryhtyä: joukkue on pääosin edellisen päävalmentajan kokoama, ja valmentajanvaihdoksen tapahtuessa 7. heinäkuuta VPS oli liigassa voitoitta, mitä se on edelleenkin.

– En minäkään tällaista alkua ajatellut, mutta sitouduin tähän ja teen parhaani. Tällä hetkellä minulla ei juuri muuta elämää ole kuin jalkapallo ja VPS. Tulen töihin aamuseitsemältä ja lähden illalla samoihin aikoihin. Lapsen ja läheisten kannalta ei mikään ihannetilanne, mutta se on tätä nyt, Sund toteaa Pohjalaiselle.

Sundin oman pelaajauran päättymisestä on vain kuutisen vuotta ja takana on kokemusta Veikkausliigastakin viidessä eri joukkueessa.

– Olen valmentajana ammentanut aika paljon pelaajavuosiltani, tietysti. Vaikeuksien hetkellä paluu perusjuttuihin oli asia, joka toimi ainakin minun kohdallani ja niissä joukkueissa, joissa itse pelasin.

Pelikiellot, vammat ja sairastelut pitivät VPS:n harjoitusringin ja vaihtopenkin suppeana pari viikkoa. Nyt tilanne on kohentunut, ja perjantaina VPS saattoi harjoitella 20 kenttäpelaajan voimin.

– Minun päävalmentaja-aikanani tämä viikko on ollut ensimmäinen, kun harjoituksissa on ollut niin paljon pelaajia, että olemme tehneet harjoituksia kymmenen vastaan kymmenen -kokoonpanoilla, vertaa Sund.

Maanantaina VPS:n maalilla saattaa seistä tulokas Valeri Voskonian.

– Maalivahtiratkaisu on sunnuntai-illan asia. Sitä ennen on vielä kaksi harjoitusta, Sund kuittaa.

Päävalmentajalla on viesti Hietalahden vähenevälle yleisölle.

– Emme ehkä tällä hetkellä ansaitse sitä, että katsojat ja kannattajat tulevat peliin. Kannustus on kuitenkin joukkueelle valtavan tärkeää.


VPS-IFK Mariehamn Elisa Stadionilla maanantaina 19.8. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: Pohjalainen
Lisää uutisia