AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.32 // 16.8.2019

KuPS kaatoi taas Ilveksen (Ilves-KuPS 0-2)

KuPS kaatoi taas Ilveksen (Ilves-KuPS 0-2)

Veikkausliigan kärkijoukkue Ilveksen kaataminen on ollut tänä vuonna hankalaa, mutta KuPS onnistui siinä jo toistamiseen. Perjantai-iltana kuopiolaiset hakivat Tampereen Tammelasta 2-0 -voiton, kun Issa Thiaw ja Ats Purje onnistuivat maalinteossa.

Kymmenen täysosuman mies Lauri Ala-Myllymäki pääsi jo ensimmäisen minuutin jälkeen kokeilemaan onneaan vakiopaikaltaan. Rangaistusalueen kaaren edustalta annettu vapaapotku otti kimmokkeen muurista ja oli pomppia maaliin, kunnes maalivahti Otso Virtanen torjui pallon yli päätyviivasta.

Ilves aloitti ottelun vierailijoita terävämmin. Ensimmäiseen varttiin KuPS ei päässyt hallitusti ylös omalta kenttäpuoliskoltaan. Tupsukorvien pallonhallinta ei kuitenkaan konkretisoitunut hyökkäyksiin maalinedustalle asti. Märällä nopealla nurmella huolellisuus syötöissä korostui.

Laitahyökkääjät Eero Tamminen ja Ilari Mettälä tekivät repiviä juoksuja kuopiolaisten selustaan. Kauden avausmaaliaan jahdannut Tamminen ajoi vasemmalta laidalta sisään ja lähetti lupaavan oloisen kudin kohti maalia, mutta lentoradan tielle ajautunut Tiemoko Fofana blokkasi yrityksen.

Avausjakson edetessä mustapaidat pääsivät peliin paremmin mukaan. Kapteeni Mika Hilander kuitenkin hallitsi rangaistusaluetta luottotoppareidensa avustuksella. Kärjessä viillettänyttä Fofanaa tavoiteltiin suoraviivaisilla vastaiskuilla.

Puolen tunnin pelin jälkeen tempo laski merkittävästi ja tunnelma Tammelassa yli 4500 silmäparin edessä oli odottava. Hyvän poikittaissyötön myötä Ala-Myllymäki oli lähellä rikkoa kuparisen juuri ennen taukovihellystä, mutta kuopiolaiset ehtivät vedon tielle.

Joukkueet palasivat tauolta latautuneina. Tempo kasvoi ja kaksinkamppailut kovenivat. Voimakkaat savolaiset alkoivat ottaa yliotetta. Keskialueen vapaapotkut yleistyivät ja 54. minuutilla sellainen koitui Ilveksen kohtaloksi.

Vierasjoukkue sai vapaapotkun sivurajan tuntumasta. Petteri Pennanen kiskaisi kaaripallon pilkun ja vitosen viivan välimaastoon. Toppari Tatu Miettusen kaatuessa ratkaisevalla hetkellä pääsi ex-ilvesläinen Issa Thiaw rankaisemaan vanhaa seuraansa. Vapaaksi jäänyt senegalilainen puski illan avausmaalin.

Päävalmentaja Jarkko Wiss antoi hyökkäysvastuuta vaihdosta sisään tulleelle Jacques Hamanille. Heinäkuussa joukkueeseen liittynyt kamerunilainen aiheuttikin muutamaan otteeseen puolustukselle harmaita hiuksia hakeutumalla hyviin paikkoihin, mutta ruuti oli märkää.

Kissapeto oli todella lähellä tasoitusta 67. minuutilla. Jair antoi kierteisen kulmapotkun oikealta puolelta. Pallo pomppi vitosen alueella odotelleelle Miettuselle, jolla oli hetken aikaa tyhjä maali edessään. Nopeasti avautunut tilanne päättyi kuitenkin puskupallon kolahtamiseen pystypuuhun.

Hetkeä myöhemmin toisessa päässä nähtiin ottelun käytännössä ratkaissut 0-2-maali. Ilmari Niskanen irtautui miesvartioinnista ja kirmasi oikeaa laitaa pitkin päätyviivalle. Korkea keskitys tavoitti maalinedustalta Ats Purjeen, jolla oli helppo työ nyökätä pallo ohi Hilanderin.

Vielä muutama minuutti ennen täyttä aikaa Fofanalla oli mahdollisuus kavennukseen. Mettälän vasemman jalan keskitys leijasi Virtasen nenän eteen. Norsunluurannikkolaishyökkääjä viihdytti Tammelan yleisöä syöksypuskulla, mutta niin vain Virtanen ennätti näppeineen väliin.

KuPS on viimeksi voittanut Tammelassa vuonna 1994, joten tilastopeikkoja rikottiin jälleen. Ilveksen vuoden ensimmäisen kotitappion myötä keltavihreiden sarjasijoitus on nyt toinen. FC Inter nousi kärkeen paremman maalieron turvin.


HIFK-Ilves Telia 5G Areenalla perjantaina 23.8. klo 18.30 ja KuPS-VPS Savon Sanomat Areenalla lauantaina 24.8. klo 17. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia