vko.29 // 28.7.2019

Inter haki voiton Rovaniemeltä (RoPS-FC Inter 0-2)

FC Inter tukevoitti asemiaan Veikkausliigan kärkipään taistelussa kaatamalla RoPS:n sunnuntaina vieraissa maalein 2-0.

Interin johto-osuman viimeisteli Albion Ademi avausjakson loppupuolella. RoPS:n takaa-ajoa vaikeutti Tarik Kadan pian tauon jälkeen saama suora punainen kortti ja maalipörssin ykkösnimi Filip Valencic sinetöi vierasvoiton viisi minuuttia ennen täyttä aikaa.

Pelillisesti RoPS oli jälleen erinomaisesti ottelussa mukana. Kotijoukkue puolusti alkuminuutit matalalta, mutta Inter ei löytänyt keinoja RoPS-muurin murtamiseen.

RoPS keskittyi vastahyökkäyksiin, joista syntyi myös ottelun ensimmäinen maalipaikka. Youness Rahimi murtautui omalta kenttäpuoliskolta Inter-puolustuksen lävitse, mutta laukaus kaarsi hiukan ohi sivutolpan.

Hiukan Rahimin perään Matias Tamminen oli erittäin lähellä viimeistellä ottelun avausmaali Tarik Kadan keskityksestä. Hetkeä myöhemmin Kada itsekin pääsi testaamaan Henrik Moisanderin torjuntataitoja.

Kuin tyhjästä Inter siirtyi 0-1 johtoon Albion Ademin unelmalaukauksella. Ademi laukoi RoPS-puolustajien välistä kierteisenä suoraan yläkulmaan.

Vajaalle RoPS joutui välittömästi toisen jakson alkuminuuteilla. Tarik Kada kaadettiin rangaistusalueella, josta kimpaantuneena Kada demonstroi tilannetta päätuomari Oskari Hämäläiselle. Tuomariin koskettiin, jonka johdosta Hämäläinen näytti Kadalle suoraa punaista.

Ottelun niitti iskettiin 86. minuutilla. FC Interin nopeasta hyökkäyksestä Timo Furuholm keskitti vapaana olleelle Filip Valencicille, joka sai viimeistellä kauden 14. osumansa.

Ilves - RoPS Tammelan stadionilla sunnuntaina 4.8. kello 17.00 ja FC Inter - IFK Mariehamn Veritas Stadionilla sunnuntaina 4.8. kello 18.00. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: RoPS:n verkkosivut