AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.29 // 27.7.2019

Toinen puoliaika pelasti Jarkko Wissin päivän

Toinen puoliaika pelasti Jarkko Wissin päivän

Jarkko Wiss sai nauttia Ilveksen voitosta. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves rehki lauantaina helteisessä Espoossa arvokkaan 2-1 -vierasvoiton FC Hongasta.

Honka johti ensimmäisen puoliajan jälkeen, mutta Ilves käänsi kamppailun toisella puolikkaalla edukseen.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wissiä suorastaan puistatti aikainen takaiskumaali, joka uhkasi koitua kohtaloksi. Toisen puoliajan petraus kuitenkin pelasti päivän.

– Yritimme olla aktiivisia ja aggressiivisia alussa, mutta niin vain Honka onnistui rokottamaan. Maalitilanne oli meille harvinainen, siinä puolustettiin löysästi, eikä vaivauduttu tekemään ylimääräistä viiden metrin täyttä juoksua. Avausmaalin merkitys oli musertava ja se harmitti todella paljon, Wiss kertaa avausjaksoa Ilveksen verkkosivuilla.

– Jouduimme muuttamaan prässiä ja tekemään hirveän määrän töitä tällaisessa säässä. Toinen jakso oli kuitenkin erinomainen meiltä. Olimme pallollisina hyviä ja voitimme tarpeeksi kaksinkamppailuja. Saimme pallonhallintaa myös itselle. Laadukkaat pallot Hongan boksiin oli se osa-alue, jota pitikin painostaa. Hieno nousu.

Diogo Tomás ja Yusif Moussa eivät kovin usein paistattele otsikoissa, eikä varsinkaan maalinteon osalta. Molemmat pelurit tekevät kuitenkin peräänantamattomasti töitä joukkueen eteen ja tänäänkin he ansaitsivat onnistumisensa.

– Yusifilla on ollut maalipaikkoja kyllä aiemmin ja Diogo on päämaaleja tehnyt joskus ennenkin. Eli eivät maalintekijät nyt täysin puskista tulleet. Diogon rooli oli tänään vähän vaikea hänelle muutenkin, mutta hienoa duunia hän teki. Halusimme minimoida pallonmenetykset tietyllä alueella ja uhata boksia, sen takia hän oli usein kohdepelaajana. Ei ihme, että lopussa hieman kramppasi, Wiss kuvailee.


Ilves-RoPS Tammelan stadionilla sunnuntaina 4.8. kello 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia