vko.29 // 27.7.2019

Ilves nousi lopussa voittoon (FC Honka-Ilves 1-2)

Sarjakärki Ilves haki lauantaina arvokkaan 2-1 -vierasvoiton FC Hongasta. Isännät johtivat ottelua tauolla Juha Hakolan maalilla, mutta Diogo Tomas ja Yussif Moussa käänsivät ottelun toisella puoliajalla tamperelaisille.

Honka hallitsi avausjaksoa. Borjas Martin oli viedä Hongan johtoon jo ensimmäisen kymmenen minuutin aikana, mutta Mika Hilander onnistui torjumaan espanjalaisen laukauksen.

Ottelun avausmaali syntyi 13. minuutilla. Lucas Kaufmannin keskitys löysi takatolpalle hiipineen Juha Hakolan, joka upotti pallon maaliin komealla syöksypuskulla.

Borjas oli lähellä tuplata Hongan johdon vielä avausjaksolla, mutta lukemat pysyivät Hilanderin torjunnan myötä muuttumattomina.

Tauolle siirryttiin keltamustien 1-0 johdossa.

2-0 maali oli jälleen lähellä toisen jakson alkupuolella. Joel Perovuon laukaus kimposi Jairin kautta kohti maalia, mutta Hilander oli jälleen pelivälineen tiellä.

Ilveksen tasoitusosuma oli syntyä pian edellisen tilanteen jälkeen. Ilari Mettälä tykitti, ja Hongan pelasti vain maalin ylärima.

Ilves tasoitti ottelun lopulta hieman yli tunnin pelin jälkeen. Jair pelasi kulmapotkun David Addylle, jonka keskitys löysi Diogo Tomasin. Toppari puski tamperelaiset tasoihin.

Ottelu ratkesi lopulta lisäajan ensimmäisellä minuutilla. Honka ei saanut palloa purettua, ja Yusif Moussa laukoi voittomaalin. Pisteet lähtivät näin ollen dramaattisten vaiheiden jälkeen Tampereelle.

VPS-FC Honka Elisa Stadionilla lauantaina 3.8. kello 17 ja Ilves-RoPS Tammelan stadionilla sunnuntaina 4.8. kello 17. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: FC Hongan verkkosivut