AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.29 // 26.7.2019

FC Hongan Tammilehto: “Meidän täytyy olla kliinisiä viimeisellä kolmannella”

FC Hongan Tammilehto: “Meidän täytyy olla kliinisiä viimeisellä kolmannella”

Kuva: Juha Tamminen

Harvinaisen tasaisessa Veikkausliigassa pelataan lauantaina jälleen yksi kärkikamppailu, kun Ilves matkaa FC Hongan vieraaksi.

Lauantaina on tiedossa upea kesäinen ilta jalkapallon parissa ja Honka saa vieraakseen Ilveksen Tapiolan urheilupuistoon. Tiedossa on siis kärkikamppailu, joka tulee varmasti sisältämään tunnetta ja vauhtia. Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Ilves sai tasoitettua pelin lukemiin 1-1-aivan taiston viimeisillä minuuteilla.

Honkalaisten kapteeni Duarte Tammilehto tietää Ilveksen olevan vahva vastustaja, mutta lähtee kuitenkin peliin luottavaisin mielin.

Tammilehto on seurannut Ilveksen pelaamista tällä kaudella tarkkaan ja tietää, että tamperelaiset keskittyvät tiiviiseen puolustamiseen ja vahvoihin vastahyökkäyksiin. Hän sai huomata tämän konkreettisesti edellisessä taistossa toukokuussa.

- Ilveksen vastahyökkäyspelaaminen on tosi vahvaa, joten meillä täytyy olla erittäin hyvä kenttätasapaino hyökätessä, Tammilahto toteaa.

- Ilves puolustaa aika tiiviisti, joten meidän täytyy olla kliinisiä viimeisellä kolmanneksella.

FC Honka on pelannut hyvän kauden ja joukkue on ollut koko ajan mukana kärkikahinoissa. Tammilehto on tyytyväinen omiensa tekemiseen, mutta hän myöntää, että peli on ollut ajoittain ailahtelevaa tuloksellisesti. Hän toivookin pidempiä voittoputkia. Pelillisesti Honka on Tammilehdon mukaan suoriutunut hyvin pelissä kuin pelissä.

- Kausi on ollut ihan hyvä, mutta katse on huomisessa. Meillä on mahdollisuus hakea täydet kolme pistettä kotiyleisön edestä.

Tammilehto on pääosin tyytyväinen omaankin kauteensa, mutta haluaa kehittyä koko ajan, läpi kauden. Tämä koskee paitsi häntä, myös koko joukkuetta.

- Siinä mielessä olen tyytyväinen kauteeni, että olen pysynyt ehjänä. Se on lähtökohta numero yksi ja tottakai voin sitten aina parantaa pelaamistani.


FC Honka-Ilves Tapiolan Urheilupuistossa lauantaina 27.7. kello 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia