AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.29 // 26.7.2019

Ennakko: FC Honka-Ilves

Ennakko: FC Honka-Ilves

Sarjakärki Ilves kohtaa lauantaina yhden kauden suurimmista ennakkosuosikeista FC Hongan espoolaisten kotiareenalla Tapiolan Urheilupuistossa.

Nimivahva FC Honka pystyisi voitolla nousemaan tupsukorvien ohi kultakantaan. Kuluvan vuoden kolmannesta kohtaamisesta odotetaan jälleen tasaista ja jännittävää voimankoitosta.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss tuntee lauantain taitavan vastustajan pelitavan. Tähän asti Honka ei ole jäänyt kertaakaan pisteittä tupsukorvia vastaan.

– Honka on sarjan vaarallisimpia pallonhallintajoukkueita. He luottavat omaan tyyliinsä, jossa kärsivällisesti jauhetaan puolustusrivejä sekaisin. Lisäksi yläalueella on myös yksi vastaan yksi -osaamista ja hyvä viimeistelijä.

– Meillä on ollut tiukkoja taisteluja heitä vastaan. Honkaa vastaan ensimmäisen maalin merkitys kasvaa entisestään, se määritää pelin kulkua. Takaa-ajaja joutuu muuttamaan omassa pelissään selvästi jotain, Wiss kertoo.

Honka ja Ilves ovat kohdanneet jo kahdesti, kerran Suomen Cupissa ja kerran Veikkausliigassa. Cupissa Ilves pudotti keltamustat rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Tammelan Stadionilla pelattua liigakohtaamista Honka johti pitkään, mutta Ilves tuli vielä loppuhetkillä tasoihin ja pisteet jaettiin luvuin 1-1.

- Odotamme vaikeaa ottelua, sillä kaikki pelimme Ilvestä vastaan ovat olleet tiukkoja. Lauantain ottelusta tulee iso haaste meille, sillä Ilves on ollut todella hyvä puolustus- ja hyökkäyspäässä, kommentoi maalivahti Tim Murray.

Espooseen on matkaamassa sankka joukko keltavihreää tunnustavia Ilves-faneja. Lämmin sää suosii ja kotimainen futiskausi on parhaimmillaan.

– Sarjataulukko on todella tasainen ja ylimmillä sijoilla olevat joukkueet kohtaavat toisiaan jatkuvasti. Nämä ovat hyviä matseja pelaajille ja heidät on helppo motivoida. On hienoa, että myös yleisö syttyy tilanteesta. Kaikki saavat nauttia hetkestä.

Hongan ainoa varma poissaolija on Jonas Levänen.

Ilvekseltä hyökkäyspäästä puuttuu edelleen Aleksi Tarvonen, joka lähenee pelikuntoa hyvää vauhtia. Lisäksi hyökkääjä Jesse Huhtala on siirtynyt kuukauden mittaiselle lainapestille lappeenrantalaiseen PEPO:on, joka pelaa Kakkosta. Jessen kaksosveli Roope on niinikään lyhyellä lainalla TPV:ssä. Osa edustuksen pelaajista hakee peliaikaa Ilves/2:n riveissä perjantaina FC Jazzia vastaan.


FC Honka-Ilves Tapiolan Urheilupuistossa lauantaina 27.7. kello 17. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: FC Hongan verkkosivut, Ilveksen verkkosivut
Lisää uutisia