AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.27 // 14.7.2019

Tendengiltä vuolaat kehut Wissille - "Jallu on mahtava ihminen ja valmentaja"

Tendengiltä vuolaat kehut Wissille - "Jallu on mahtava ihminen ja valmentaja"

Emile Paul Tendeng ei säästä ylisanoja valmentajastaan puhuessaan. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves matkaa sarjataulukon kärkijoukkueena sunnuntaina FC Lahden vieraaksi. Tamperelaisten hienon kauden avainasioita on Emile Paul Tendengin mukaan vahva joukkuehenki.

"Tammelan taikurilla" on takana loukkaantumisia ja viime kausi SJK:ssa meni niiden myötä melkoisen pahasti penkin alle. Kauden päätyttyä Tendeng sai kuitenkin mieluisan puhelun Jarkko Wissiltä ja oli heti valmis palaamaan kotiin, Tampereelle, jossa hän oli kaksi edelliskautta pelannut Ilveksen riveissä.

- Olin saanut tarjouksia muutamalta seuralta, mutten ollut mitään päätöksiä vielä tehnyt. Olin yllättynyt, kun Jallu soitti ja kysyi, haluaisinko tulla takaisin. Päätös oli helppo, Emile hymyilee.

- Ilves on todellakin Joukkue. Olemme kaikki ystäviä keskenämme ja voimme rehellisesti ja suoraan sanoa mitä ajattelemme. Ilveksen tämän kauden menestys perustuu siihen, että me olemme yhtä. Tämä ei ole vain ryhmä taitavia pelaajia, vaan todellakin yhteiseen päämäärään sitoutunut perhe.

Tendengin mukaan joukkuehenki muodostuu koko seuran toiminnasta, mutta avainasemassa on juuri Wiss.

- Kaikki lähtee seurajohdosta ja varsinkin valmentajasta. Pelaajat kaipaavat välittämistä ja luottamista. Kun heillä on valmentaja, joka tuntuu rakastavan heitä, hänen puolestaan ollaan valmiita tekemään mitä vain.

- Jallu on mahtava ihminen ja valmentaja, hän tekee meistä paitsi parempia jalkapalloilijoita, myös parempia ihmisiä, jakaa Emile vuolaasti kiitosta valmentajalleen

Omasta roolistaan Emile ei ole lainkaan huolissaan, vaikka joukkueessa onkin kova kilpailutilanne päällä.

- Meillä on paljon hyviä pelaajia, joten kilpailu aivan luonnollista. Viikolla treeneissä on osoitettava valmentajille, että on valmis pelaamaan. Onneksi Ilveksessä ei valmentajilla ole suosikkeja, vaan peliaika ansaitaan nimenomaan harjoituksissa.

- Tiedän, etten aivan vielä ole täysin samassa kunnossa kuin ennen loukkaantumisia, mutta se päivä lähestyy kovaa vauhtia, Emile puhkuu itseluottamusta.


FC Lahti-Ilves Lahden Stadionilla sunnuntaina 14.7. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia