AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.27 // 13.7.2019

Ennakko: FC Lahti-Ilves

Ennakko: FC Lahti-Ilves

Veikkausliigaa johtava Ilves hakee sunnuntaina voittoputkelleen jatkoa FC Lahden vieraana.

"Kuhnurit" ovat perinteisesti laittaneet tamperelaiset ahtaalle, eikä helppoja pisteitä ole jaossa nytkään. Lahden kookkaasta puolustuslinjasta löytyy Ilvekselle sangen tuttuja pelimiehiä. Ilveksen ja FC Lahden vuonna 2015 alkaneita keskinäisiä Veikkausliiga-otteluita on kertynyt kolmetoista. Ilves on voittanut neljästi ja hävinnyt viidesti. Neljä kertaa pisteet ovat menneet jakoon.

Viimeisin kohtaaminen oli huhtikuun lopulla Ratinassa. Ilveksen huima alkukausi sai jatkoa yli 5000 silmäparin edessä, kun mustapaidat kaatuivat Lauri Ala-Myllymäen maalilla 1-0. Nollapeli oli tuolloin neljäs putkeen, eikä pallo ole montaa kertaa sen jälkeenkään löytänyt tietään maalivahti Mika Hilanderin selän taakse.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss on kohdannut aiempina vuosina sangen erilaisia versioita lahtelaisten joukkueesta.

– Lahti on muuttunut kovasti viime kausista. Pelaajapaletti on vaihtunut lähes kokonaan. Vaihtuvuutta on ollut paljon myös yksittäisissä otteluissa.

- Olemme valmistelleet periaatteessa kaksi erilaista lähestymistapaa heitä vastaan, sen mukaan miten peli lähtee käyntiin, Wiss kertoo.

Kotijoukkue FC Lahti haluaa katkaista neljän ottelun voitottoman putkensa. Edellisellä kierroksella Lahti vieraili Turussa ja tuloksena oli 2-0-tappio.

- Ilves on tällä hetkellä Suomen paras joukkue ja minun täytyy kehua heitä hyvästä alkukaudesta, jonka kermana kakun päällä oli vielä Suomen Cupin voitto. Tämä on hyvä haaste joukkueelle ja hienoa, että saamme kohdata kovan joukkueen nyt. Olemme päässeet harjoittelemaan viikon ehjästi ja tiedämme, miten Ilves pelaa.

- Lähdemme omalla tekemisellämme aiheuttamaan Ilvekselle kauden toista tappiota. Se kuitenkin vaatii meiltä täydellistä suoritusta, Ristilä peräänkuuluttaa.

Lahti ei pääse haastamaan Ilvestä aivan parhaalla kokoonpanolla. Viikolla täysipainoisesti eivät ole pystyneet harjoittelemaan Tomi Kult, Gaël Etock, Erik Törnros, Mikko Viitikko, Drilon Shala ja Pekka Lagerblom. Viitikko ja Törnros ovat kuitenkin jo hyvin lähellä pelikuntoa Lisäksi Irfan Sadik on pelikiellossa otettuaan punaisen kortin Kakkosessa Reippaan ottelussa. Lauantaina Reippaan riveissä pelanneet Tim Martinen ja Lassi Forss ovat kuitenkin käytettävissä.

Ilveksellä on periaatteessa käytettävissään yli 20 kenttäpelaajaa. Varmoja poissaolijoita ovat loukkaantumisista toipuvat Ilari Mettälä ja Aleksi Tarvonen. Muutaman vaivojaan parannelleen ja suuren rasituksen alla olleen pelaajan pelikunto selviää lähempänä pelipäivää.


FC Lahti-Ilves Lahden Stadionilla sunnuntaina 14.7. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia