AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.26 // 3.7.2019

Ennakko: HIFK-HJK

Ennakko: HIFK-HJK

Kauden toinen Stadin derby avaa viikonlopun Veikkausliigakierroksen torstaina, tällä kerta HIFK:n isännöimänä.

HJK lähtee kohtaamiseen mainioista asetelmista, vaikka lauantainen tasapeli jättikin karvaan maun. Evans Mensah vei Klubin johtoon KuPSia vastaan toisen puoliajan alussa, mutta vierailijat nousivat tasoihin. Ottelu oli muuten erittäin hyvin helsinkiläisten hallinnassa, mutta voitto lipesi käsistä, kun vierailijoiden Rangel sai hieman liikaa tilaa hyökkäysalueella ja onnistui tekemään tasoitusosuman.

Klubilla on 15 ottelun jälkeen kasassa 22 pistettä, mikä oikeuttaa sarjataulukon neljänteen sijaan. Sarjan piikkipaikalla on 25 pisteen myötä Ilves, mutta tamperelaiset ovat pelanneet vasta 12 ottelua. Sarjan kärkikuusikko on viiden pisteen sisällä, joten loppukaudesta on odotettavissa äärimmäisen herkullista. Yläloppusarjan paikkoja kyttäävät IFK Mariehamn, HIFK, FC Lahti ja RoPS, joilla on kaikilla kasassa 15 pistettä.

Klubi ja IFK ovat kohdanneet Veikkausliigassa kymmenen kertaa ja kamppailut ovat olleet äärimmäisen tasaisia. HJK on korjannut voiton kolmesti, kun taas HIFK on päässyt juhlimaan täyttä pistepottia kertaalleen. Kuudesti tuloksena on ollut tasapeli. Derbyjen maaliero on Klubin eduksi 11-8.

Stadin Derbystä on tälläkin kertaa erittäin suurella todennäköisyydellä tulossa tasainen ottelu, sillä HIFK on tällä hetkellä seitsemän ottelun pisteputkessa. Tämä on samalla sen seurahistorian pisin tappioton putki Veikkausliigatasolla. Edellisin ottelu pelattiin sunnuntaina Lahdessa, jolloin pisteet jaettiin tasan maalittoman tasapelin jälkeen FC Lahden vieraana. Tämän tuloksen myötä HIFK on nyt ottanut 15 pistettä 12 ottelun aikana, mikä oikeuttaa sijaan kahdeksan sarjataulukossa. HJK on puolestaan neljäntenä 22 pisteellään, mutta on tosin ehtinyt pelata jo 15 ottelua.

HIFK:n joukkueessa odotetaan huomista ottelua suurella innolla.

– Odotan derbyä kovasti! Se on selkeästi erilainen ottelu kuin muut tässä sarjassa, sillä siinä on hieman cup-muotoisen pelin tuntua. Tietysti jaossa on samat kolme pistettä kuin muissakin peleissä, mutta meille siinä on myös suuri mahdollisuus saada positiivinen kokemus isosta ottelusta.

- Voimme mennä derbyyn ilman pelkoa ja se on meille sopiva tilanne. Sunnuntaina meiltä puuttui moni runkopelaaja, ja heistä saamme osan takaisin huomiselle, päävalmentaja Tor Thodesen kertoo.

Loukkaantumistilanne on HJK:ssa paranemaan päin. Varmasti sivussa on enää Harmeet Singh. Ivan Tarasovin ja Joonas Vahteran tilanne katsotaan ottelupäivän aamuna. William Parran pelilupa saadaan kuntoon 10.7, kun siirtoikkuna avautuu. Akseli Pelvas on valmennuksen käytettävissä.


HIFK-HJK torstaina 4.7. klo 18.30 Telia 5G Areenalla. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: HIFK:n verkkosivut, HJK:n verkkosivut
Lisää uutisia