AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.24 // 19.6.2019

FC Honka voittoon Metroderbyssä (HJK-FC Honka 0-1)

FC Honka voittoon Metroderbyssä (HJK-FC Honka 0-1)

FC Honka voitti keskiviikkona pelatussa Metroderbyssä HJK:n.

FC Honka otti keskiviikkona 1-0-voiton HJK:sta kauden ensimmäisessä Metroderbyssä.

Kotijoukkue HJK aloitti väkevästi, ja Riku Riski iski pallon verkkoon jo kolmannella peliminuutilla. Liukasliikkeinen hyökkääjä oli kuitenkin ehtinyt tilanteessa paitsioon, eikä osumaa hyväksytty.

Klubin kovan rynnistyksen jälkeen myös vierailija FC Honka pääsi peliin mukaan, ja ottelun painopiste ajelehti päästä päähän. Molemmat pyrkivät kääntämään pelin suuntausta nopealla pallonsiirtelyllä tilaisuuden tullen.

Avausjakson edetessä molemmat saivat myös pidempiä hyökkäyksiä aikaiseksi. Molemmissa päädyissä kuitenkin puolustukset pysyivät tiiviinä omassa boksissaan, eikä tekopaikoille ollut asiaa. Maksim Rudakov HJK:n maalilla ja virkaveli Timothy Murray toisessa päässä selvisivät melko vähällä.

Lopulta tauolle siirryttiin tapahtumiin nähden oikeutetusti maalittomassa tasatilanteessa. Avausjaksolla HJK loi parhaat paikkansa boksin tuntumasta lähteneiden pystysyöttöjen myötä, espoolaiset puolestaan olivat vaarallisimmillaan laitapelin kautta syntyneiden keskitysten kanssa.

Klubi tuli tauolta väkevästi sisään. Hyvällä pelipäällä ollut Riski murtautui boksiin vauhdilla ja tarjoili syötön aivan maalinedustan tuntumassa, mutta Hongan puolustus onnistui jälleen purkamaan tilanteen.

Honka pääsi jälleen hiljalleen mukaan ja vieraat loivat muutaman vaarallisen näköisen paikan jälleen keskitysten kautta. Toni Koskela reagoi nopeasti ja vajaan tunnin kohdalla nähtiin ensimmäinen vaihto, kun Evans Mensah korvasi Peiposen laidalla. Kymmenen minuuttia myöhemmin Riski tuli vaihtoon ja tuore sopimuspelaaja Erfan Zeneli pääsi tositoimiin.

Noin vartti ennen loppua Klubi loi erinomaisen tekopaikan. Pallo pelattiin riiston jälkeen nopeasti laitaan Lassi Lappalaiselle, jonka keskitys löysi Mensah'n boksista. Murray liimasi kuitenkin varmasti ghanalaisen puskun.

Käynnissä oli ottelun 79. peliminuutti, kun vieraat iskivät ottelun ainoan osuman. Honka sai vapaapotkun erinomaisesta paikasta, ja pallon taakse astellut Juha Hakola lähetti kauniin kierteisen laukauksen tolpan kautta sisään ohi voimattoman Rudakovin.

Maalin jälkeen Klubi teki viimeisen vaihtonsa, kun Santeri Väänänen tuli Sebastian Dahlströmin tilalle keskikentälle. Minuutit olivat Väänäselle kauden ensimmäiset Veikkausliigassa.

Klubi haki lisäajalla vimmatusti tasoitusta. Daniel O'Shaughnessyn pitkän rajaheiton jälkipyykeissä Mensah tuli tilanteeseen todella kovaa, josta oli tuomiona keltainen kortti. Tämä oli Mensah'n illan toinen lappu. joten laiturin peli päättyi ennenaikaisesti ulosajoon.

Klubi ei onnistunut puristamaan peliä tasoihin, vaan voitto kirjattiin espoolaisille Hakolan osumalla.

Voitolla Honka onnistui siirtymään Klubin edelle sarjataulukossa, sysäten HJK:n viidenneksi.


IFK Mariehamn-HJK Wiklöf Holding Arenalla tiistaina 25.6. klo 18 ja FC Honka-RoPS Tapiolan Urheilupuistossa tiistaina 25.6. klo 18.30. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia