AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.22 // 5.6.2019

​"Toivottavasti lähtee paljon ääntä" - Lassi Lappalainen odottaa Ratinan tunnelmaa

​"Toivottavasti lähtee paljon ääntä" - Lassi Lappalainen odottaa Ratinan tunnelmaa

Lassi Lappalainen hakee kotidebyyttiä Huuhkajissa. (Kuva: Juha Tamminen)

Tammikuussa ensimmäisen A-maaottelunsa pelannut HJK:n Lassi Lappalainen odottaa innolla hurmiollista tunnelmaa Ratinassa lauantaina.

Lappalainen on vasta 20-vuotias, mutta on tämän vuoden aikana debytoinut A-maajoukkueessa ja myös EM-karsinnoissa. Nuori mies kertoo päässeensä hyvin sisään Huuhkajien ryhmään.

- Täällä on sen verran kokeneita pelaajia, jotka tietävät varmaan, että nuoren on aina vähän vaikeampi tulla uuteen ympäristöön. Jätkät ovat tukeneet ja hyvin ottaneet messiin, Lappalainen kertoo.

Lappalainen sai vastuuta jo Huuhkajien ensimmäisessä EM-karsintaottelussa, kun hän pääsi vaihdosta kentälle 70. minuutilla. Suuret puitteet Udinessa jännittivät vain hetken.

- Tietenkin jännitti mennä sisään, mutta sitten kun astuu kentälle, niin se on peli muiden joukossa. Ei siinä enää ajattele, ketä vastaan pelaa. Kyllä siinä huomasi, että ne italialaisetkin ovat ihan ihmisiä. Kyllä siellä pärjäsi ja muutama ihan hyvä suorituskin taisi tulla siihen loppuun. Kyllä se oli hieno fiilis, Lappalainen muistelee.

EM-karsinnoissa on seuraavaksi edessä ottelut Bosnia-Hertsegovinaa ja Liechtensteinia vastaan. Täksi kaudeksi RoPS:sta takaisin HJK:hon palannut laituri on valmis vastuuseen näissäkin otteluissa.

- Tietenkin toivon, että pääsisin pelaamaan ja näyttämään, mitä osaa ja mihin kykenee. Valmentaja päättää ketkä pelaavat, ja luotan siihen, että hän saa valittua parhaassa vireessä olevan kokoonpanon kentälle, Lappalainen toteaa.

Lauantain ottelussa Bosnia-Hertsegovinaa vastaan olisi tarjolla jälleen uusi kokemus, kotiyleisön edessä pelaaminen Huuhkajien paidassa.

- A-maajoukkueessa en ole vielä kertaakaan kotiyleisön edessä pelannut. En tiedä, minkälaista se on sitten. Tupa täynnä ja varmaan kova huuto. Ei ole varmaan koskaan niin paljon kotikannattajia ollut. Se on se 12. pelaaja, toivottavasti lähtee paljon ääntä, Lappalainen sanoo.

Lisää uutisia