AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.21 // 29.5.2019

​HIFK:n omistajavaihdos ei ole mullistanut seuran toimintaa: "Ei se ole millään tavalla pelaajien arkeen vaikuttanut"

​HIFK:n omistajavaihdos ei ole mullistanut seuran toimintaa: "Ei se ole millään tavalla pelaajien arkeen vaikuttanut"

Kuva: Juha Tamminen

HIFK puurtaa Veikkausliigassa neljän ottelun mittaisessa tasapeliputkessa.

Stadilaiset eivät ole viime kierroksilla kyenneet kääntämään tasaisia otteluita voitoiksi.

- Käynyt useasti, että ollaan menty johtoon, sitten ollaan ehkä ruvettu puolustamaan johtoa liikaakin, kun pitäisi ennemmin hakea sitä toista osumaa. Ei voi passivoitua liikaa tai vastustaja voi iskeä jostain kakkospallosta, kuten on päässyt käymään pari kertaa. Pitää pysyä aktiivisena, vaikka mennään johtoon. Siten meillä on paremmat saumat voittaa otteluita, toteaa HIFK:n toppari Hannu Patronen.

HIFK aloitti kautensa kahdella tappiolla, mutta on sittemmin saanut peliään parempiin uomiin.

- Ollaan menty eteenpäin ja kyllähän sen näkee päästetystä maaleista, että puolustuspeli on se meidän juttu tällä hetkellä. Se missä pitäisi mennä eteenpäin on hyökkäyspeli. Saataisiin siihen vähän enemmän järkeä ja malttia. Sen kautta olisi varmasti mahdollisuus kerätä enemmän pisteitä, Patronen painottaa.

HIFK lähti kauteen haastavasta tilanteesta, sillä joukkue muuttui lähes kokonaan viime kaudesta. Hurja vaihtuvuus varmasti vaikutti ensimmäisiin peleihin.

- Ekat pelit meni sen piikkiin, mutta ei sen taakse voi enää piiloutua. Viime peleissä on sitten tullut loukkaantumisia, jotka ovat sekoittaneet pakkaa. Meille tulee liikaa huonoja henkilökohtaisia päätöksiä, kuten koska pitäisi antaa helppo syöttö ja koska mennä eteenpäin. Yritetään mennä liikaa suoraan maalia kohden, Patronen toteaa.

HIFK:n taustalla on myös tapahtunut, kun vallan kahvaan asettui kiinalainen Lucas Jin Chang. Joukkueen tekemiseen omistajavaihdos ei ole vaikuttanut toistaiseksi mitenkään.

- Ei se ole millään tavalla pelaajien arkeen vaikuttanut, Patronen toteaa.


HIFK-VPS Telia 5G Areenalla perjantaina 31.5. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia