AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.20 // 24.5.2019

Wiss myönsi KuPS:n paremmuuden - ”Ainakaan sitä ei tarvitse enää pelätä ja ylimiettiä”

Wiss myönsi KuPS:n paremmuuden - ”Ainakaan sitä ei tarvitse enää pelätä ja ylimiettiä”

Kuva: Juha Tamminen

Sarjakakkonen Ilves matkusti Kuopion Palloseuran vieraaksi ja pitkä tappioton putki päättyi Reuben Ayarnan laukoman 1-0-osuman myötä.

Ilves ehti pelata tämän vuoden puolella 21 ottelua ilman tappioita. Veikkausliigan yhdeksäs ottelu koitui tällä kertaa kohtaloksi.

Tamperelaisten päävalmentaja Jarkko Wiss teki seitsemän muutosta viimeisimpään kokoonpanoon. Peliesitykseen kaivattiin lisää liikettä ja halua. Tupsukorvat joutuivat kuitenkin ahtaalle alusta alkaen. Pelinavaaminen ei meinannut luonnistua ja pallo menetettiin viimeistään keskialueella.

KuPS puksutti höyryveturin tavoin eteenpäin. Paine vieraspäädyssä kasvoi ja maalivahti Mika Hilanderin refleksejä testattiin useaan otteeseen. Kotijoukkueen vauhdikkaan alkurynnistyksen laannuttua kävi selväksi, että Ilveksen puolustus on kuitenkin hyvissä kantimissa. Kuopiolaisia ei enää päästetty laukomaan ja omat vastahyökkäykset alkoivat purra.

Tunnin pelin jälkeen kierrokset kasvoivat mittarissa. Rasmus Karjalainen vapautti Ilmari Niskasen Ilves-pakkien välistä rangaistusalueelle. Viime hetkellä Hilanderin hyvä jalkatorjunta esti pallon matkan kohti alakulmaa.

Hetkeä myöhemmin Karjalainen pommitti itse voimakkaan laukauksen. Pallo otti vihreäpaitaisista kimmokkeen ja lennähti vain niukasti tolpan ohi. Kun syöttökuviot eivät tuottaneet tulosta, korostui yksilöosaaminen. Toppari Baba Mensah puski kulmapotkun kauas omalta maaliltaan. Ilvestä kaudet 2016-2017 edustanut Reuben Ayarna otti pelaajaruuhkassa ratkaisijanviitan itselleen ja laukoi suoraan ilmasta komean 1-0-osuman isännille.

Loppuminuuteiksi takaa-ajajaksi joutunut Ilves haki raivokkaasti tasoitusta. Lisäajalla Tiemoko Fofana oli hyvällä maalintekosektorilla takatolpalla, mutta hän ei aivan ylettänyt Ilari Mettälän keskitykseen.

Tuloksen myötä KuPS nousee sarjataulukossa kolmanneksi. Ilves jatkaa kakkosena ja FC Inter johtaa. Kaikki joukkueet ovat tasapisteissä (16).

– Alku oli vaikea, emme olleet teräviä. KuPS hallitsi avausjaksoa ja tiesimme alkurynnistyksen tulevan. Siitä kun selvittiin, niin pääsimme peliin mukaan, päävalmentaja Jarkko Wiss kommentoi.

Tutut teesit parannustarpeista korostuivat tänään Kuopiossa.

– Jälleen meiltä puuttui tietty huolellisuus tilanteenvaihdoissa ja ratkaisuissa viimeisellä kolmanneksella. Kovassa tempossa niihin pitää tottua ja työ jatkuu harjoituskentällä.

– Jos tappioton putkemme oli jollekin pelaajalle taakka, niin ainakaan sitä ei tarvitse enää pelätä ja ylimiettiä. Pienet asiat ratkaisevat, mutta kyllä KuPS oli tänään tuon verran parempi, luotsi myönsi.


FC Inter-Ilves Veritas Stadionilla perjantaina 31.5. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia