AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.20 // 22.5.2019

Miten käy tällä kertaa Kuopiossa? - ”Siellä sattuu ja tapahtuu kaikenlaista”

Miten käy tällä kertaa Kuopiossa? - ”Siellä sattuu ja tapahtuu kaikenlaista”

Ilves kohtasi maanantaina IFK Mariehamnin. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves hakee huimalle pisteputkelleen seuraavaksi jatkoa Kuopion Palloseuran vieraana perjantaina. Vastakkain ovat Veikkausliigan eniten ja vähiten maaleja päästäneet joukkueet.

Hallitseva pronssimitalisti KuPS on perinneseura Savon sydämestä. Jani Honkavaaran luotsaama miehistö on pelannut ailahtelevasti, josta kertoo myös tehtyjen ja päästettyjen maalien suhde 14-14. Yksikään joukkue liigassa ei ole päästänyt enempää takaiskumaaleja, mutta toisaalta KuPSin viimeistely on tehokasta.

Kuopiolaisten sarjasijoitus on yhdeksän ottelun jälkeen viides. Menestystä on lupa odottaa jälleen tälläkin kaudella, tosin viime perjantaina kävi kylmät. KuPS kävi Turussa toteamassa FC Interin paremmakseen ja kotiintuomisina oli 0-1-tappio.

– Onhan se tiedossa, että KuPS on yksi sarjan suurimmista suosikeista. Heillä on ollut aika paljon poissaoloja viime aikoina. Voi olla, että osa palaa kehiin meitä vastaan. Joka tapauksessa leveyttä ja laatua riittää, Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss kommentoi.

– Meillä on jo pitkään ollut värikkäitä pelejä Kuopiossa. Siellä sattuu ja tapahtuu kaikenlaista. Emme saisi päästää peliä lainehtimaan päästä päähän, muuten heidän yksi vastaan yksi -tilannetaito korostuu ja meidän kontrollimme häviää.

Ilves ehti pitää KuPSia tiukassa otteessaan kolmen vuoden ajan 2015-2018. Sinä aikana tamperelaiset saalistivat peräti 12 perättäistä voittoa kaikki kilpailut mukaanlaskettuna.

Viime liigakauden ensimmäisessä kotiottelussa tulos oli Ilveksen eduksi 2-1. Toisessa kohtaamisessa putki kuitenkin päättyi, kun KuPS selvisi 3-1-kotivoittoon. Ilvekseltä ajettiin kaksi pelaajaa ulos kentältä ensimmäisen puolen tunnin aikana. Viimeisin liigakohtaaminen niin ikään Kuopiossa päättyi 2-0. Tuolloin avausosumaan ehti kulua ainoastaan 12 sekuntia.


KuPS-Ilves Savon Sanomat Areenalla perjantaina 24.5. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia