AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.20 // 20.5.2019

Cupin finalistit maalittomaan tulokseen (Ilves-IFK Mariehamn 0-0)

Cupin finalistit maalittomaan tulokseen (Ilves-IFK Mariehamn 0-0)

Ilveksellä on kasassa hurja määrä nollapelejä tältä kaudelta.

Suomen Cupin finaaliin vastikään itsensä raivanneet Ilves ja IFK Mariehamn kohtasivat Tammelan helteisessä illassa Veikkausliigan merkeissä. Paremmuutta ei vielä saatu selville, vaan pisteet jaettiin 0-0-tuloksella.

Vierailijat eivät peruutelleet, vaan osoittivat ensiminuuteista lähtien kaksinkamppailuvoimansa ja -halukkuutensa. Yksi vastaan yksi -tilanteet kääntyivät usein vihreäpaitaisten eduksi.

Alkurynnistyksen jälkeen peli muuttui rikkonaiseksi. Pääpallot olivat edelleen kovaa valuuttaa. IFK:n suoraviivainen tyyli olisi voinut tuottaa tulosta ilman Ilves-topparien uhrautuvaisuutta. Kokonaisuutena kotijoukkueen peliesitys oli kaukana parhaimmastaan.

Avausjakson suurin kohahdus syntyi 37. minuutilla, kun keltapaidat lähtivät vastaiskuun keskikaistaa pitkin. "Tammelan taikuri" Emile Paul Tendeng potkaisi vaarallisen näköisen kaukovedon, mutta pallo viuhui niukasti yläkulman ohi.

Toisella puoliajalla kotijoukkue sai juonesta paremmin kiinni. Syöttökombinaatiot napsuivat kohdilleen, irtopalloja voitettiin ja pelin painopiste siirtyi IFK-päätyyn. Komean hyökkäyksen päätteeksi pallo kolahti jo ylärimaan Tiemoko Fofanan puskusta.

Ilvekseen täksi kaudeksi siirtynyt ghanalainen kärkipelaaja Samuel Afum teki pitkähkön loukkaantumisen jälkeen Veikkausliiga-debyyttinsä 70. minuutilla. Hyökkäysvoittoisesta taktiikasta huolimatta maalipaikoille ei kuitenkaan päästy.

Peter Lundbergin miehistö tilkitsi rangaistusalueensa, eikä päästänyt tupsukorvia vetosektorille. Kotijoukkueen loppukiri ei tuottanut tulosta, joten Tammelassa jäätiin maalitta.


KuPS-Ilves Savon Sanomat Areenalla perjantaina 24.5. klo 18.30 ja IFK Mariehamn-VPS Wiklöf Holding Arenalla sunnuntaina 26.5. klo 18.30. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia