AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.19 // 16.5.2019

Ennakko: FC Inter-KuPS

Ennakko: FC Inter-KuPS

Perjantain ottelussa FC Inter saa mitalistiputkensa täyteen, sillä kulta- ja hopeajoukkueiden peräkkäisten Turun vierailujen jälkeen Interiä vastaan asettuu viime kauden pronssimitalisti Kuopion Palloseura.

Jani Honkavaaran valmentama KuPS saapuu Turkuun ailahtelevan alkukauden jälkeen. Ensimmäisistä neljästä ottelustaan kuopiolaisilla oli näyttää vain kolme tasapelipistettä, kun taas seuraavat kolme ottelua toivat voitot RoPS:sta, IFK Mariehamnista ja KPV:sta. Nyt viimeisimpänä KuPS pelasi kuitenkin vieraskentällä tasan 1-1 HIFK:n kanssa entisen Inter-puolustajan Babacar Diallon onnistuttua maalinteossa jo toisessa ottelussa peräkkäin. Erikoisuutena KuPS on päästänyt ensimmäisen maalin kolmessa edellisessä ottelussaan, mutta silti kääntänyt jokaisen niistä vähintään tasapeliksi.

- Me emme olleet Helsingissä parhaimmillamme. Meidän piti voittaa noilla maalipaikoilla ja parempi lopputulos piti hakea. Ihan OK-tyytyväisiä voidaan kuitenkin olla tasapeliin. Parempaankin me olisimme pystyneet, vastahyökkäyksistä puuttui terävyyttä. Hyvissä sarja-asemissa me edelleen olemme ja pisteitä meidän pitää vaan kerätä jatkossakin, päävalmentaja Jani Honkavaara tähdentää.

KuPS:n tavoin Interin alkukausi on ollut ailahtelevainen. Viimeiset kolme ottelua ovat kuitenkin päättyneet Interin voittoihin, joista viimeisimpänä IFK Mariehamn kaatui vierasottelussa 2-1 Timo Furuholmin ja Filip Valencicin maaleilla. Riveiro kuitenkin muistuttaa, ettei Interin tarvitse lähteä tavoittelemaan neljän voiton putkea, vaan jokaiseen otteluun on lähdettävä peli kerrallaan.

– Jokaisella ottelulla on oma taustansa. Totta kai viime ottelun voitto auttaa tuomalla pelaajille lisää itseluottamusta, joka onkin nyt erittäin hyvällä tasolla. Lisäksi se auttaa lujittamaan niitä asioita, joiden parissa olemme työskennelleet pitkän aikaa. Pohjimmiltaan emme ajattele viime otteluiden tuloksia, vaan keskitymme vain seuraavaan ottelun. Meidän täytyy voittaa nyt vain yksi ottelu, eikä neljää, espanjalaisvalmentaja naurahtaa.

Sunnuntain voitto Ahvenanmaalla nosti Interin jo sarjakakkoseksi 13 pisteeseen. Kolmannen peräkkäisen voiton hintana oli kuitenkin kaksi korttitilin täyttymisistä johtuvaa pelikieltoa, sillä sekä Timo Furuholm että Niko Markkula näkivät keltaisen kortin neljättä kertaa. Riveiron mukaan joukkueen pelaamisen täytyy KuPS-ottelussa mukautua näihin poissaoloihin.

– Jokaisella pelaajalla on omat taitonsa ja he ovat yksilöitä, vaikka he yrittävätkin säätää pelaamistaan yhteisen rakenteen osaksi. Furu on esimerkiksi erittäin yksilöllinen pelaaja ja meillä ei ole suoraa korvaajaa hänelle. Meidän täytyy siis valita tilalle joku niistä pelaajista, joka ei ehkä ole ollut pääosassa alkukaudesta. Nyt on heidän vuoronsa näyttää, että he ovat valmiita ja ansaitsevat olla kentällä.

- Nikon kohdalla tilanne on samanlainen, sillä hän on hyvin monipuolinen pelaaja ja antaa meille hienoja asioita. Nikon paikalla pelaava pelaaja ei yritä olla Niko tai ole yhtään huonompi tai parempi, vaan hän tuo omat vahvuutensa. Meidän täytyy säätää pelisuunnitelmaamme käytettävissä olevien pelaajien mukaan, Riveiro muistuttaa.

Pelikiellossa olevien Markkulan ja Furuholmin vastapainoksi Inter saa kokoonpanoonsa takaisin Elias Mastokankaan ja kipeänä olleen Eero Tammisen.

KuPS-joukkueen kokoonpanotilanne on juuri nyt haastava flunssavaivojen ja loukkaantumisten johdosta, hyvä koostumus saadaan silti perjantaina kentälle.


FC Inter-KuPS perjantaina 17.5. klo 18.30 Veritas Stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: FC Interin verkkosivut, KuPS:n verkkosivut
Lisää uutisia