AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.18 // 8.5.2019

​RoPS koki selkäsaunan Turussa - "Meidän täytyy löytää keinot päästä pettymyksen yli"

​RoPS koki selkäsaunan Turussa - "Meidän täytyy löytää keinot päästä pettymyksen yli"

Toni Koskelan luotsaama RoPS koki tiistaina tylyn tappion Interille Turussa. (Kuva: Juha Tamminen)

RoPS ei pystynyt haastamaan FC Interiä tiistaina Turussa.

Joukkueiden välinen kamppailu oli käytännössä ohitse jo vajaan kymmenen minuutin kohdalla. Heti ensimmäisestä isäntien hyökkäyksestä Timo Furuholm nosti kukkupallon yli Antonio Regueron. Kolmisen minuuttia myöhemmin rankaisi kulmapotkusta Miro Tenho.

- Jostain syystä emme olleet valmiita tähän peliin, ja vastustajalla onnistui kaikki, RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela myönsi.

- Pitää tarkkaan miettiä, miksi olimme niin unessa, mutta myös Inter pelasi erittäin hyvin. He olivat kaksinkamppailuista lähtien kaikessa meitä edellä. Meillä ei onnistunut oikein mikään, joka tietenkin aina antaa toiselle lisää virtaa ja toisen itseluottamus rakoilee. Siihen päälle kaksi nopeaa maalia, josta emme oikeastaan henkisesti toipuneet.

Ennen avausjakson puoliväliä Filip Valencic pelattiin vapaaksi RoPS-puolustukseen selustaan. Valencicin viimeistely oli tarkka, ja slovenialainen lisäsi Interin johdon jo 3-0:aan.

Koskela vastasi tilanteeseen tuplavaihdolla. Kentältä pois tulivat Tommi Jäntti ja Tuomas Kaukua. Tilalle Koskela marssitti Niklas Jokelaisen sekä Atte Sihvosen. Samalla RoPS siirtyi viiden puolustajan linjaan.

- Kyse ei ollut yksittäisen pelaajan suorituksista, vaan meidän oli pakko muuttaa puolustusmuotoa ja sitä varten piti vaihtaa pelaajia. Saimme vähän paremmin pelin kontrolliin sitä kautta, Koskela kertasi vaihtojen jälkeistä tilannetta.

- Toiselle jaksolle lähdimme vain tekemään uutta peliä. Aloittamaan ikään kuin alusta.

Päätösjaksolla RoPS onnistui luomaan muutamia hyviä hyökkäyksiä, mutta Interin avausjaksolla jakelemista iskuista oli vaikea toipua. Lucas Lingman ja Niklas Jokelainen sentään pitivät Inter-vahti Aati Marttisen torjuntatöissä.

Rovaniemen Palloseura joutui otteluun edelleen ilman Sergio Llamasta sekä Tarik Kadaa. Myös Aleksandr Kokko oli sivussa loukkaannuttuaan harjoituksissa. Huomattavan nuoressa avauskokoonpanossa oli jälleen neljä 2000-luvulla syntynyttä pelaajaa ja viides tuli kentälle vaihdosta.

- Nuorelle joukkueelle tulee ylä- ja alamäkiä. Meidän täytyy löytää keinot päästä pettymyksen yli, Koskela kertoi.

- Tärkeintä on oppia ja päästä nopeasti eteen päin - palautua sekä henkisesti että fyysisesti. Seuraava peli tulee sunnuntaina, ja se on meille jälleen uusi mahdollisuus.


RoPS-Ilves Rovaniemen Keskuskentällä sunnuntaina 12.5. klo 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lisää uutisia