vko.16 // 26.4.2019

KuPS:lle kauden avausvoitto (RoPS-KuPS 0-1)

KuPS otti kauden avausvoittonsa perjantaina hakemalla pisteet Rovaniemeltä maalein 1-0.

Rovaniemen Palloseura ja Kuopion Palloseura pelasivat pitkään maalittomassa tasatilanteessa. Käytännössä ottelun ainoa kunnollinen maalipaikka ratkaisi pisteet. KuPS haki vierasvoiton Rasmus Karjalaisen maalilla 0-1 (0-0).

Ottelun lähtökohdat näkyivät myös pelin isossa kuvassa. RoPS:n ja KuPS:n kohtaaminen oli tarkkaa puolustamista täydet 90 minuuttia.

KuPS:lla oli takanaan jo yhdeksän kilpailullista ottelua ilman voittoa. RoPS:lla taas oli poissaoloja hyökkäyspäässä. Paha lovi rovaniemeläisten kannalta oli myös Sergio Llamaksen loukkaantuminen avausjaksolla.

Vieraiden maalipaikat jäivät käytännössä kahteen, joissa molemmissa loppuunsaattajana toimi Rasmus Karjalainen.

Toista jaksoa oli pelattu vartin verran, kun Lucas Ragnel tarjoili Karjalaiselle kuudentoista rajalle. Sen kudin Damjan Siskovski vielä torjui. Kymmenen minuuttia myöhemmin tarjoilijana toimi Ilmari Niskanen, ja sen paikan Karjalainen hyödynsi.

RoPS pystyi ottelun loppua kohden luomaan painetta vieraspäätyyn, mutta Otso Virtanen joutui venymään ainoastaan Taye Taiwon yllättävän laukauksen edessä.

RoPS-HIFK Rovaniemen Keskuskentällä perjantaina 3.5. klo 18.30 ja IFK Mariehamn-KuPS Wiklöf Holding Arenalla keskiviikkona 1.5. klo 18.30. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.