AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.16 // 25.4.2019

​Ennakko: RoPS-KuPS

​Ennakko: RoPS-KuPS

Viime kauden hopea- ja pronssimitalijoukkueet RoPS ja KuPS iskevät yhteen viidennen sarjakierroksen liigaottelussa, joka alkaa Rovaniemen keskuskentällä kello 18.30.

Kuopiolaiset lähtivät torstaina matkustamaan kohti pohjoista. Joukkueet kohtaavat nyt jo kolmatta kertaa tällä pelikaudella. RoPS on pelillisesti vahva joukkue ja on ollut aiemmissa peleissä hienokseltaan niskan päällä. Kuopiolaisten tavoitteena on pystyä vastaamaan kotijoukkueen vahvaan pelaamiseen ja vierasvoittoa lähdetään tavoittelemaan sisuuntunein mielin.

- Samanlainen ottelu tulee nyt kuin edellisetkin. RoPS on hyvä pallollinen joukkue ja Rovaniemellä on iso kenttä. RoPS on kärsivällinen joukkue, meidän pitää olla myös kärsivällisiä omassa puolustuspelissä ja tehokkaita hyökkäyspelissä. Me emme olleet tehokkaita Honkaa vastaan, KuPS:n päävalmentaja Jani Honkavaara arvioi perjantaista RoPS-ottelua.

Kuopiolaiset ovat keränneet neljästä ensimmäisestä liigapelistään kolme sarjapistettä. Viime vuonna samaan aikaan sarjapisteitä oli koossa neljä kappaletta. Tappiollinen Honka-peli on käyty läpi joukkueen kanssa ja tarvittavat kehittämiskohteet on paikallistettu. Pelaamista on hiottu paremmaksi tämän viikon harjoituksissa ja ensimmäisen liigavoiton metsästys jatkuu revanssinnälkäisin mielin.

- Me tarvitsemme voittoja. Kyse on henkisen puolen asioista, meidän pitää olla päättäväisempiä ja parempia. Nyt tulee varmasti samantyylinen ottelu kuin Honka-peli oli. Prosessi jatkuu ja eteenpäin mennään. Me tarvitsemme nyt pelaamiseen voittavia elementtejä, se on meidän ainoa tavoitteemme tällä hetkellä, päävalmentaja muistuttaa.

RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela vähät välittää KuPS:n aiemmista tuloksista. Luotsi tietää kuopiolaisten iskukyvyn.

- Heillä on edelleen erittäin laadukas pelaajamateriaali. Kuopiossa on paljon hyviä pelaajia, paljon dynaamisia sekä nopeita kavereita. Heillä riittää vaihtoehtoja, joita laittaa kentälle, Koskela sanoo.

Tämän kauden Veikkausliigaa leimaa vahva ennustamattomuus. Kausi on vasta aluillaan, eikä yksikään joukkue ole selvinnyt ilman pistemenetyksiä.

- Sarja on hyvin tasainen, kuten ennen kauden alkua oli tiedossakin, Koskela myöntää.

- On HJK, heidän selkeät haastajansa sekä näiden perässä monta joukkuetta, jotka kaiken mennessä nappiin tulevat olemaan todella korkealla. Marginaalit ovat pienet.

Rovaniemen Palloseuran huomisesta kokoonpanosta puuttuvat varmuudella Aleksandr Kokko sekä Tarik Kada. Kadan harjoituksissa saama vamma pitänee miehen sivussa parisen viikkoa. Myös pieni kevätflunssa pyörii tällä hetkellä Napapiirillä.


RoPS-KuPS perjantaina 26.4. klo 18.30 Rovaniemen Keskuskentällä. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: KuPS:n verkkosivut, RoPS:n verkkosivut
Lisää uutisia