AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.16 // 25.4.2019

​Ennakko: VPS-SJK

​Ennakko: VPS-SJK

SJK ja VPS ottavat yhteen Veikkausliigassa ja samalla Pohjanmaan PowerPark Liigassa. Ottelu pelataan Vaasan Elisa Stadionilla perjantaina 26.4. klo 18.30.

SJK:n kaksi tulevaa ottelua ovat molemmat alueen paikallisderbyjä ja siten Pohjanmaan PowerPark Liigaa. VPS-ottelun jälkeen SJK kohtaa ensi viikon tiistaina KPV:n OmaSp Stadionilla. VPS ja KPV kohtasivat viime viikolla omassa derby-ottelussaan ja siinä pisteet jaettiin 2–2-tuloksella. SJK puolestaan on pelannut kahdeksan päivän sisään kaksi ottelua, kun se ensin tasasi pisteet HJK:n kanssa ja sitten hävisi niukasti Ilvekselle.

- Tämä perjantain ottelu on jo kolmas yhdeksän päivän sisään, mutta me tiesimme, että tämä on tulossa. Tiesimme myös, että Ilves-pelistä tulee hankala ja sitä se oli. Menetimme siinä myös kaksi pelaajaa tähän tulevaan derbyyn. Kaikilta joukkueilta puuttuu joskus pelaajia kauden aikana ja se on ihan normaalia. Meillä on hyvä joukkue ja olen varma siitä, että saamme kokoon taistelevan joukkueen, joka ottaa meille kolme pistettä, sanoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

KPV-ottelu oli VPS:lle erinomainen mahdollisuus kauden avausvoiton nappaamiseen. Joukkue kuitenkin menetti ottelussa kahden maalin johtoasemansa. Päävalmentaja Petri Vuorisen mukaan on hyvä asia, että uusi derbyottelu SJK:ta vastaan tulee näin nopeasti. SJK-ottelu tulee olemaan erilainen.

- KPV-ottelu on käsitelty ja vanhoja on turha jäädä murehtimaan, koska pelejä tulee koko ajan. Käymme läpi osa-alueet, joissa pitää parantaa ja se on ainut tie tällä hetkellä. Korjaamme ne asiat, jotka pitää korjata ja parannamme siitä vielä pari pykälää. Odotan, että SJK-ottelussa peli on tarkempaa kuin ensimmäisessä derbyssä. Se ei tarkoita, etteikö peli olisi fyysisempi. Peli tulee olemaan kovaa ja tarkkaa. Vastustaja tulee puolustamaan tiiviisti ja lähempänä pallollista, Vuorinen sanoo.

SJK on erittäin fyysinen vastustaja, jonka hyökkäyspeli nojaa paljon pelaajien yksilötaitoon. Keskikenttäpelaaja Mostagh Yaghoubi on SJK:n pelin keskiössä. Suurin osa hyökkäyksistä kulkee Yaghoubin kautta ja mies vastaa myös joukkueen erikoistilanteista. SJK:n kapteeni Mehmet Hetemaj on tärkeässä rikkovassa roolissa SJK:n keskikentällä. Perjantain ottelussa nähdään varmasti kovaa ja fyysistä taistelua keskikentän hallinnasta.

- SJK:n ja Vepsun peleissä on aina nähty, että kyseessä on paikalliskamppailu. SJK on tiivis joukkue, joka tulee tekemään kaikkensa voittaakseen ottelun. He yrittävät päästä myös ihon alle ottelun aikana ja tulevat kovaa tilanteisiin. Pelillisesti heillä on nopeita hyökkääviä pelaajia. Keskikentän pohjalla heillä on pelaajia, jotka pystyvät laukomaan kauempaakin. Yaghoubi rytmittää heidän peliään ja on paljon pallossa kiinni. Hän on ehkä heidän näkyvin pelaajansa, Vuorinen kertoo.

VPS:n pelaaminen on puolestaan hyvin tiedossa SJK:ssa.

- VPS pelaa hieman eri tavoin nyt kuin aiemmilla kausilla. He eivät enää luota niin paljoa pelkästään pallonhallintaan, vaan käyttävät hyödyksi myös vastahyökkäyksiä. He ovat niissä myös vaarallisia. Meille se merkitsee sitä, että meidän täytyy olla hyvässä balanssissa hyökätessä ja puolustaessa, Eremenko arvioi.

- Meidän pitää parantaa vielä omassa pelissämme laatua ja ratkaisuja edelliseen peliimme nähden. Ja meidän tulee pitää taas nolla omassa päässä. Tämä on meidän ensimmäinen derbymme tälle kaudelle ja menemme hakemaan siitä voiton. Se on meidän ainoa tavoitteemme, sanoo Eremenko vielä lopuksi itsevarmasti.

VPS saa huomenna jalkeille laadukkaan ryhmän. Sebastian Strandvall loukkaantui KPV-ottelussa ja hänen pelikuntonsa on vielä kysymysmerkki. Varmoja poissaolijoita ovat Aatu Kujanpää, Jesper Engström ja Juho Lähde.

Viime ottelussa Ilvestä vastaan punaiset kortit saaneet Boris Kadio ja Dani Hatakka kärsivät perjantaina yhden ottelun pelikieltoa ja ovat siten varmuudella sivussa SJK:lta. Loukkaantuneena puolustajista ovat Joel Mero ja SJK-kasvatti Joonas Sundman, myös Billy Ions on vielä sivussa tästä ottelusta. Poissaolot avaavat kuitenkin mahdollisuuden nuorelle Ville Tikkaselle ja loukkaantumisesta toipuneelle Jarkko Hurmeelle, jotka ovat käytettävissä kokoonpanoa valittaessa


VPS-SJK perjantaina 26.4. klo 18.30 Elisa Stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudussa.

Lähde: SJK:n verkkosivut, VPS:n verkkosivut
vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia