AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.13 // 4.4.2019

Kokenut Veikkausliigamaalivahti päätti komean uransa

Kokenut Veikkausliigamaalivahti päätti komean uransa

Tomi Maanoja päätti uransa HIFK:ssa. (Kuva: Juha Tamminen)

Tomi Maanoja ilmoitti keskiviikkona omilla sosiaalisen median tileillään lopettavansa ammattilaisuransa 32-vuotiaana.

Tomi Maanojan jalkapalloura alkoi VJS:n paidassa, ja täysi-ikäiseksi vartuttuaan hän pelasi ensimmäisen pääsarjatason ottelunsa AC Allianssin riveissä. Hän pelasi kaksi kautta FC Hongassa ennen siirtoa Tukholman AIK:hon.

Ruotsin vuosien aikana Maanoja joutui pitkäksi aikaa sivuun pahan loukkaantumisen takia, minkä vuoksi hän ei pystynyt edustamaan Suomea vuoden 2009 U21 EM-kisoissa, vaikka oli itsekin ollut mukana varmistamassa Suomen kisapaikkaa. Toivuttuaan takaisin pelikuntoon Maanoja oli mukana voittamassa Ruotsin mestaruutta AIK:n paidassa.

AIK-vuosien jälkeen Maanoja palasi Suomeen ja FC Honkaan vuoden ajaksi, ennen siirtymistä norjalaiseen Sandefjordiin. Vuosien 2013 ja 2016 välillä hän edusti RoPSia, KuPSia ja FC Lahtea ennen IFK:hon siirtymistä lainasopimuksella elokuussa 2016.

Maanojan ensimmäinen ottelu HIFK-paidassa oli Maarianhaminassa pelattu vierasottelu IFK Mariehamnia vastaan, joka päättyi stadilaisten voittoon lukemin 5-2. Tämä on ottelu, joka on varmasti pysyvästi jäänyt useimpien IFK-kannattajien mieleen. Heti tämän jälkeen edessä oli Stadin Derby. Moni maalivahti olisi varmasti jännittänyt tilannetta, jossa heti uuteen joukkueeseen siirtymisen jälkeen joutuu seisomaan mylvivän vierasfanipäädyn edessä kokonaisen puoliajan, mutta Tomi Maanoja nautti jokaisesta sekunnista.

Hänestä tuli nopeasti hyvinkin suosittu IFK-kannattajien keskuudessa ja hän oli johtava pelaaja kentällä heti ensimmäisestä vihellyksestä lähtien. Maanoja pelasi yhtä ottelua lukuunottamatta kaikki loppukauden matsit ja oli yksi ratkaisevista tekijöistä IFK:n sarjapaikan varmistamisessa kyseisenä syksynä.

2017 on vuosi, jota IFK-henkiset eivät muistele lämmöllä, sillä se oli erittäin raskas kausi. Maanoja ei ollut koskaan pelannut Ykkösessä, mutta päätti silti jäädä IFK:hon auttamaan joukkuetta nousemaan takaisin Veikkausliigaan. Hän pelasi viime kesänä 13 ottelua, ja piti maalinsa puhtaana viidessä niistä.

Lisää uutisia