AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.08 // 3.3.2019

​FC Lahti kohtaa ukrainalaisvastustajan maanantaina Belekissä

​FC Lahti kohtaa ukrainalaisvastustajan maanantaina Belekissä

Tomi Kultin mukaan FC Lahti on päässyt hyvin vauuhtiin Turkin leirillä. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahti pelaa maanantaina kansainvälisen harjoitusottelun, kun vihreäpaitainen ukrainalainen FK Obolon Brovar Kiova haastaa Mustapaidat.

FC Lahti treenasi vuoden alusta erittäin kovalla intensiteetillä kuuden viikon ajan. Samalla joukkue selvitti tiensä Suomen Cupiin, vaikka viimeinen ottelu päättyikin tappioon. Helmikuun lopussa Mustapaidoilla oli useampi vapaapäivä, mutta Turkin leiri palauttaa taas pelaajat kovaan työntekoon.

Lahti saapui Turkkiin lauantaina ja on totutellut ilmastoon ja leirielämään. Joukkue on ollut tiiviisti yhdessä ja harjoitellut kovaa Saarikoski Travelsin järjestämällä leirillä.

- Huuhtelimme eilen kevyesti pois lentomatkan tuottamat jumit ja tänään aamulla olemme menneet harjoituksissa jo kovaa. Iltapäivällä valmistaudumme huomiseen otteluun huolellisesti. Taktisia asioita olemme käyneet palaverissa jo vähän läpi.

- Kentät ovat olleet hyvässä kunnossa ja vihreitä. Ja ruoka on ollut hyvää, hyvässä vireessä ollut Tomi Kult virnistää.

Ukrainan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla vietetään talvitaukoa ja Brovar on kovatasoisessa sarjassa neljäntenä mukana nousutaistelussa. Joukkueen puolustus on toiminut syyskaudella hyvin, mutta viimeistelyssä on ollut suuria ongelmia. Paikallisen panimon joukkue onkin tehnyt 17 ottelussaan vain 21 maalia. Paras maalintekijä, oikealla laidalla viihtyvä Artem Kovbasa on viimeistellyt neljä maalia.

Joukkue koostuu pitkälti ukrainalaisista pelaajista. Ainoastaan kanadalainen hyökkääjä Aramis Kouzine on kotoisin muualta. Lahti saa vastaansa hyvin puolustavan ja fyysisen joukkueen, joka on kookas ja nopea.

FC Lahti ja FK Obolon Brovar kohtaavat Belekissä maanantaina kello 14.00.

vko.25 // 21.6.2024
Lisää uutisia