AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.07 // 18.2.2019

"Olemme varmasti täysin valmiita haastamaan HJK:n" – Honka valmiina derbyyn

"Olemme varmasti täysin valmiita haastamaan HJK:n" – Honka valmiina derbyyn

"Vesku" odottaa HJK:sta hyvää mittaria. (Kuva: Juha Tamminen)

Vuoden 2019 ensimmäinen Metroderby pelataan tiistaina, kun HJK ja FC Honka kohtaavat Talin hallissa Suomen Cupin Veikkausliigan karsinnan merkeissä.

Honka otti viime ottelussaan avausvoittonsa tämän vuoden Cupissa, kun HIFK kaatui Arlind Sejdiun kahdella maalilla luvuin 2-1. Sejdiun toisen osuman syöttänyt Juha Hakola siirtyi Honkaan täksi kaudeksi VPS:stä.

- Olen päässyt oikein hyvin joukkueeseen sisään ja pelitkin ovat sujuneet ihan hyvin. Harmittavasti toki hävisimme ensimmäisen Cup-ottelun Lahdelle, mutta siinäkin pelissä oli ihan hyviä juttuja. HIFK:sta saimme sitten ensimmäisen voittomme, se oli meille tärkeää, Hakola kommentoi.

- Olimme HIFK:ta vastaan vaarallisia nopeissa hyökkäyksissä ja prässäsimme aktiivisesti. Pääsimme niiden avulla hyviin vastahyökkäyksiin. Pitkissä hyökkäyksissä oli vielä epäselviä asioita, joiden pitää olla paljon parempia HJK:ta vastaan, analysoi ottelua puolestaan Hongan päävalmentaja Vesa Vasara.

HJK aloitti Cup-urakkansa 1-0 voitolla HIFK:sta. Sen jälkeen helsinkiläiset ovat pelanneet tasan 2-2 IFK Mariehamnin kanssa, sekä viimeisimpänä kärsineet 0-1-tappion FC Interille.

Joukkueessa on tapahtunut muutoksia niin pelaajistossa kun valmennuksessakin. Mika Lehkosuon apuna tällä kaudella toimii VPS:ssä aiemmin valmentanut Jari Sarajärvi. Uusista pelaajista HJK:n paidan päälleen pukevat ensi kaudella Kaan Kairinen, Henri Toivomäki, sekä Joonas Vahtera.

Hakola lähtee innolla haastamaan hallitsevaa Suomen mestaria.

- HJK on meille hyvä mittari tässä kohtaa kautta. Todella mielenkiintoista pelata heitä vastaan ja päästä testaamaan missä tällä hetkellä mennään.

Päävalmentaja Vasaralta löytyy suuri luotto omaan joukkueeseensa.

- Olemme varmasti täysin valmiita haastamaan HJK:n. Viime kaudella emme aivan päässeet haluttuun lopputulokseen. Nyt meillä on jälleen uusi mahdollisuus onnistua.

Hongalta varmasti sivussa ottelusta ovat Saku Heiskanen sekä Jonas Levänen. Demba Savagen ja Joel Perovuon pelikunto on vielä epävarma.

HJK - FC Honka tiistaina 19.2. kello 17.00 Talin jalkapallohallissa. Ottelua voi seurata myös suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia