AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.51 // 23.12.2018

​Pitkä poissaolo kasvattaa pelihaluja: "Kova halu kehiin"

​Pitkä poissaolo kasvattaa pelihaluja: "Kova halu kehiin"

Kuva: Juha Tamminen

HJK:n hyökkääjä Akseli Pelvas loukkasi polvensa toukokuussa 2018 ja kausi päättyi ennen kuin se ehti kunnolla alkaakaan.

Pelvas loukkaantui toukokuussa PS Kemiä vastaan pelatussa Veikkausliigaottelussa ja oli koko loppukauden sivussa tositoimista.

- Takaristiside repesi. Se ei ollut ihan katki, joten sitä ei tarvinnut leikata. Nyt se vaikuttaisi olevan täydessä kunnossa ja kuin uusi. Ongelmia ei ole ollut ja pystyn tekemään kaikkea, Pelvas iloitsee.

- Käytännössä olen ollut jo vähän aikaa kunnossa. Marraskuussa ehdin treenata ihan täysillä ja joulukuussa omia juttuja olen pystynyt tekemään täysillä. Tammikuun alussa jatkuu sitten joukkueen kanssa.

Pelikentiltä on vaikeaa olla poissa, mutta positiivisena asiana pitkässä poissaolossa on, että ainakin intoa pelaamiseen löytyy.

- Kieltämättä pelihaluja löytyy. Jäi vähän lyhyeksi tuo viime kausi. Kova halu on taas kehiin. Sitä varten tätä tehdään, että pääsee pelaamaan ja nopeasti ne pelit taas alkaa, Pelvas toteaa.

Sanotaan, että pelaajille oman seuran otteluiden seuraaminen katsomosta käsin on tuskaista.

- Ei tietenkään ideaali tilanne ole. Kivempaa olla kehissä. Kyllä sitä tuntee olonsa avuttomaksi katsomossa, kun ei pysty vaikuttamaan asioihin. Se on kuitenkin urheilijan elämää, eikä auta jäädä harmittelemaan. Positiivisena asiana, että pitkän loukkaantumisen jälkeen into on kovempi ja mahtavaa päästä taas kehiin.

Pelvas "pääsi" seuraamaan HJK:n pelejä normaalia hieman korkeammalta tasolta. Katsomosta käsin peli näyttää erilaiselle kuin ruohonjuuritasolta.

- Kieltämättä erilainen perspektiivi peliin. Harvemmin on tullut omia pelejä katsomosta käsin tullut seurattua. Sitä on ollut joko penkillä tai kentällä. Kausi oli vakuuttava kotimaassa varsinkin. Ei ollut missään välissä fiilistä, että homma ei toimisi ja jos jossain yksittäisessä pelissä ei joku toiminut, niin se saatiin nopeasti käännettyä. Euroopan puolella sitten ei ollut semmoinen suoritus mikä tyydyttää. Toivottavasti tulevana ja tulevina kausina saadaan sielläkin vahvemmin ja vahvemmin peliä toimimaan ja edistystä aikaan, Pelvas toteaa.

Lisää uutisia