AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.49 // 4.12.2018

Nuori laituri tavoittelee jo ulkomaita - "En näe kautta HJK:ssa huonona vaihtoehtona"

Nuori laituri tavoittelee jo ulkomaita - "En näe kautta HJK:ssa huonona vaihtoehtona"

Lassi Lappalainen pelasi vahvan kauden RoPS:ssa. Seuraavaksi edessä on haaste HJK:ssa. (Kuva: Juha Tamminen)

Lassi Lappalainen oli isossa roolissa, kun RoPS voitti Veikkausliigassa hopeaa. Nyt 20-vuotiaan laiturin lainasopimus on päättynyt ja edessä on pelipaikan vakiinnuttaminen HJK:ssa. Vai kenties sittenkin lähtö kansainvälisille kentille?

Lassi Lappalainen lähti lainalle Rovaniemelle heinäkuussa 2017. Marraskuun 11. päiväna hän palasi HJK:n harjoituksiin lainapestin päätyttyä.

- Ei fiilikset olleet mitenkään erityisen ihmeelliset ja marraskuu kauden jälkeen oli harjoituksissa vähän rennompi. Porukka oli aika nuorta, olin itse vanhimmasta päästä, Lappalainen naurahtaa.

- Isoin tavoitteeni on päästä ulkomaille, mutta en näe kautta HJK:ssa huonona vaihtoehtona. HJK on Suomen näkyvin seura, joten jos pelaan paljon ja hyvin, niin mahdollisuudet ulkomaille pääsyyn nousevat.

Hyökkääjä pelasi RoPS:n paidassa päättyneellä kaudella 26 liigaottelussa ja viimeisteli kahdeksan maalia ja antoi viisi maaliin johtanutta syöttöä. RoPS sai talvella Toni Koskelasta uuden päävalmentajan ja seura lähti kauteen maltillisin tavoittein.

- Tietysti olisin voinut tehdä enemmän maaleja ja olla loukkaantumatta kesällä. Mutta kaiken kaikkiaan maaleja ja syöttöjä tuli hyvin ja saavutimme hopeaa. Ihan emme odottaneet kauden alussa, että menisi noin hyvin. Sinänsä se oli nappikausi.

- Alkukaudesta päästimme tosi vähän maaleja, se oli vahvuutemme. Iso kiitos menee veskari-Tonille (Antonio Reguero), hän pelasti meidät aika usein. Toiseksi tietenkin se, että kaikki halusivat aina antaa kaikkensa joukkueelle.

- Iso kiitos menee myös valkku-Tonille (Toni Koskela). Hän teki hyvää työtä koko kauden. Meillä oli aina hyvä pelisuunnitelma. Se riippui vastustajasta ja hän sai sen aina toimimaan. Se oli loistavaa.

Lappalainen lähti alunperin Napapiirille, kun vastuu HJK:ssa uhkasi jäädä vähäiseksi. Seura ei kuitenkaan halunnut myydä pelaajaansa RoPS:lle, joten nyt edessä on uusi yritys vakuuttaa Mika Lehkosuon johtama valmennusryhmä. Missä nyky-Lassi sitten on parempi kuin kesän 2017 Lassi?

- Pallovarmuudessa. Muistaakseni minulle tuli silloin vähän enemmän tyhmiä menetyksiä ja ehkä pelaan nykyään vähän järkevämmin, Lappalainen nauraa.

- Uskon, että taistelen vahvasti avauskokoonpanon paikasta. Jos jatkan samalla lailla kuin viime kaudella, niin luulisi, että peliaikaa tulee.

- Odotan itseltäni ensi kaudella vielä enemmän maaleja ja maalisyöttöjä. Mestaruus on tietysti tavoitteemme ja eurokentillä olisi todella siistiä päästä lohkovaiheeseen. Se on vaikeaa, mutta olisi hienoa.

Lappalainen nousi vuoden aikana myös Juha Malisen valmentaman Suomen U21-maajoukkueen pelaavaan kokoonpanoon. Hän oli joukkueen maalitykki lauottuaan osumat Färsaaria, Puolaa ja Georgiaa vastaan. Pikkuhuuhkajat ei selviytynyt kesän 2019 EM-kisoihin. Karsintalohkot vuoden 2021 lopputurnaukseen arvotaan tiistaina 11.12.

- Olisi kiva päästä EM-kisoihin. Se olisi iso näytönpaikka meille kaikille, vaikka toki karsintojakin seurataan. Minulle jäi edellisistä karsinnoista ihan hyvä fiilis. Pelasimme Juhan alaisuudessa tiukkoja pelejä ihan kaikkia vastaan ja olisimme voineet voittaa vaikka kaikki. Tulokset sitten eivät olleet hyviä. Fiilis on kuitenkin luottavainen uudelle projektille, Lappalainen toteaa.

Lisää uutisia