AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.45 // 11.11.2018

​Viikkokausia Veikkausliigaa yhtä mittaa – Mikko Hauhia on jo tilastokakkonen

​Viikkokausia Veikkausliigaa yhtä mittaa – Mikko Hauhia on jo tilastokakkonen

Yli 34 000 minuuttia Veikkausliigaa - Mikko Hauhia. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigan kaikkien aikojen ottelutilastossa kohinalla nouseva Mikko Hauhia on hiukan toisin laskien jo historian toiseksi kokenein pelaaja Veikkausliigassa.

Ottelumääriä pidetään yleisesti yleisimpänä mittarina ja tämä tilasto pantiin kärkimies Toni Huttusen takana uuteen uskoon kaudella 2018 sekä Ari Nymanin että Hauhian noustua kärkikvartettiin – Nymanin kakkoseksi ja Hauhian neljänneksi.

Ottelumerkinnän saa kuitenkin yhdelläkin pelatulla minuutilla. Mikäli vertailuun otetaan todelliset pelatut minuutit, "teräsmies" Hauhia on nyt jo tilastokakkonen ja Nyman puolestaan nousi tässä tilastossa neljänneksi.

Huttustakaan ei hänen pitkällä MYPA-urallaan juuri totuttu vaihtopenkillä näkemään ja pelatut minuutit ovat edelleen omassa kastissaan. Hauhia rikkoi kuitenkin kaudella 2018 toisena pelaajana 34 000 peliminuutin ajan eli FC Lahden kippari on pelannut lähes 3,5 viikkoa Veikkausliigaa yhtäjaksoisesti uransa aikana. Tilastoon lasketaan myös ainoastaan 90 minuuttia jokaisesta ottelusta eli lisäaikaminuutit päälle huomioiden lukema on vielä komeampi.

Pelatut minuutit Veikkausliigassa (30 000 minuuttia ylittäneet):

38 317 Toni Huttunen
34 248 Mikko Hauhia
33 610 Valeri Popovits
33 523 Ari Nyman
32 180 Tommi Kautonen
31 745 Tuomas Aho
31 062 Vesa Rantanen
30 644 Rami Nieminen
30 383 Aarno Turpeinen

Lisää uutisia