AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.43 // 27.10.2018

Viimeiseen liigaotteluunsa valmistautuva Okkonen yllätettiin - ”Aika huikeaa”

Viimeiseen liigaotteluunsa valmistautuva Okkonen yllätettiin - ”Aika huikeaa”

Kuva: Juha Tamminen

RoPS juhlii lauantaina Veikkausliigan hopeamitaleita kotiyleisön edessä. Samalla juhlitaan myös kapteeni Antti Okkosen uran viimeistä ottelua. RoPS-Ilves on Okkosen 200. virallinen ottelu RoPS-paidassa.

Antti Okkosen kohdalla sana kapteeni pitäisi kirjoittaa isolla K-kirjaimella. RoPS on Okkosen johdolla kasvanut Veikkausliigan pienestä nousijasta yhdeksi Suomen seuratuimmista jalkapallojoukkueista.

Kannattajat luottavat Sukeen, ja niin tekevät kanssapelaajatkin. Kapteeni pelaa vain ja pelkästään joukkueelle - joskus kovaa, toisinaan erittäin kovaa, mutta aina rehdisti.

Lauantaina Okkonen pääsee juhlimaan RoPS-uransa toista hopeamitalia kotiyleisön edessä. RoPS-Ilves -ottelu on monella tapaa poikkeuksellinen jopa koko seuran historiassa.

Viime sunnuntaina varmistunut hopea sivuaa RoPS:n parasta sarjasijoitusta kautta aikain. Kyseessä on samalla ensimmäinen kerta, kun RoPS pääsee pokkaamaan SM-mitalit kotiyleisön edessä. Aiemmin kauden viimeiset ottelut, kuten myös voitokkaat cupin finaalit, on pelattu vieraskentillä.

Ja kuin kirsikkana kaiken kauniin päälle kyseessä on myös Antti Okkosen 200. virallinen ottelu RoPS-paidassa Veikkausliiga, cupit ja europelit mukaan laskettuna.

- Onko näin? Aika huikeaa, Okkonen itsekin nauraa yllättävälle tilastomerkille.

- Mutta hienoa on päästä vielä pelaamaan ja päättää ura tyylillä tällaisen kauden päätteeksi. Itselleni on myös tärkeää, että uran saa päättää pelaamalla eikä esimerkiksi loukkaantumiseen.

Viikonloppuna on tiedossa ansaitut juhlat. Rovaniemen Palloseuraa juhlitaan ennen ottelua, pelin jälkeen ja todennäköisesti vielä myöhään yöhön - kenties aamuun saakka.

Sitä ennen pelaajien ajatuksena on tarjota Keskuskentän yleisölle pelillinen ilotulitus. RoPS, kuten vastustaja Ilves, haluaa lopettaa kauden voitokkaasti. Kyse on paitsi urheilijan ammattiylpeydestä myös siitä, että moni pelaaja antaa edelleen näyttöjä ensi kauttakin ajatellen.

- Valmennusjohto laittoi meille alkuviikosta pienen aihetta sivuavan tehtävän, Okkonen kertoo.

- Kysyttiin, mitä haluamme saavuttaa kauden viimeisessä pelissä, ja vastaus oli yksimielinen. Haluamme voittaa hyvällä suorituksella. Kahdessa edellisessä pelissä emme ole olleet parhaimmillamme, ja se me halutaan vielä tälle kaudelle kääntää.


RoPS-Ilves Rovaniemen Keskuskentällä lauantaina 27.10. kello 15.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia