AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.43 // 26.10.2018

Ennakko: RoPS-Ilves

Ennakko: RoPS-Ilves

Veikkausliigakauden viimeinen kierros pelataan lauantaina ja Ilves matkustaa Rovaniemen Palloseuran vieraaksi.

Molemmat osapuolet ovat ylittäneet monien odotukset keikkumalla sarjan kärkipäässä läpi kauden, vaikka joukkueet ovatkin verrattain kokemattomia.

Ilves ja RoPS ovat tällä kaudella voittaneet toisensa kertaalleen. Keväisellä Ratinan Stadionilla Gomo Ondukun maali siivitti tamperelaiset 1-0-voittoon. Rovaniemellä ottelu pysyi pitkään maalittomana, kunnes Tatu Miettusen oma maali ja Lucas Lingmanin upottama rangaistuspotku ratkaisivat kotijoukkueen 2-0-voiton.

Molempien joukkueiden sarjasijoitus on jo ratkennut. RoPS haki sunnuntaina 2-1-voiton VPS:n vieraana varmistaen samalla seurahistoriansa toisen hopeamitalin. Ilves puolestaan koki 0-1-tappion FC Lahden käsittelyssä Tammelassa. Tupsukorvien sijoitus tulee olemaan viides.

Ilves on ihastuttanut pelaajapolitiikallaan, jossa nuorille kotimaisille talenteille annetaan rohkeasti vastuuta. Joukkue on napsinut pisteitä tasaisella tahdilla. Kärkikolmikkoon ei vauhti tällä kertaa riittänyt, mutta pitkäjänteinen työ kantaa hedelmää tuleviakin vuosia ajatellen.

Päävalmentaja Jarkko Wiss on kauden aikana antanut kahdeksalle suomalaispelurille ensiminuutit pääsarjatasolla. Viimeisimmässä ottelussa kentällä kävi peräti yhdeksän seuran omaa kasvattia. Yksi heistä oli Veikkausliiga-debyyttinsä tehnyt hyökkääjä Jesse Huhtala.

Joukkue on päättänyt harjoituksensa Kaupin urheilupuistossa. Seuraavaksi joukkue astuu viheriölle perjantai-illan viimeistelyharjoituksissa Rovaniemen maaperällä.

– Lähdemme perjantaiaamuna junalla liikkeelle. Pitkän matkan jälkeen on hyvä saada jalkoja liikkeelle, joten harjoittelemme Rovaniemen kentällä. Sykettä ylös ja hyvää fiilistä, sehän tässä vaiheessa on nyt tärkeintä, päävalmentaja Wiss sanailee.

– Pelaava kokoonpanomme noudattanee samaa kaavaa, kuin viime pelissä. Muutamalla pelaajalla on myös erilaisia vaivoja, mikä on ihan tavallista pitkän kauden rasituksen jälkeen.

Pitkäaikaisloukkaantuneen Tiemoko Fofanan lisäksi varmoja poissaolijoita ovat lievien loukkaantumisten myötä Tuomas Rannankari, Felipe Aspegren ja Jani Tanska. Naatan Skyttä on puolestaan U17-maajoukkueen mukana EM-karsintaturnauksessa Puolassa.

RoPS on ollut vahva isäntä, eikä Ilves ole päässyt napapiirillä juhlimaan. Viimeisin tasapelipiste on yli kolmen vuoden takaa, jonka jälkeen pitkä kotimatka on aina taitettu tappio niskassa.

– Otamme haasteeksi sen, että saisimme viimein pisteitä Rovaniemeltä mukaan. Lähdemme katkaisemaan heikkoa putkea ja ottamaan vierasvoiton, vaikka muuta panosta ottelussa ei olekaan. Haluamme päättää kauden kunnialla, luoda katseita tulevaan ja ottaa tapahtumasta kaiken hyödyn irti, Wiss kertoo.

– Onnittelut RoPS:lle hienosta kaudesta. Pelaajat ja taustat ovat tehneet hyvää työtä. Vaikean talven jälkeen siellä ovat palaset loksahtaneet paikoilleen. He ovat pysyneet valitsemallaan linjalla. Samalla pelaajien loukkaantumisiin ja lähtöihin on pystytty reagoimaan kesken kaudenkin. Hopea on voitettu mitali, Wiss antaa tunnustusta.


RoPS-Ilves Rovaniemen keskuskentällä lauantaina 27.10. klo 15.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

vko.49 // 8.12.2023
vko.49 // 8.12.2023
Lisää uutisia