AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.30 // 26.7.2018

​Ville Salmikivi sopeutunut hyvin FC Lahteen: "Pikkuhiljaa alkaa löytyä"

​Ville Salmikivi sopeutunut hyvin FC Lahteen: "Pikkuhiljaa alkaa löytyä"

Salmikivi on päässyt jo tehojen makuun FC Lahden paidassa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahden tuore hyökkääjähankinta Ville Salmikivi on päässyt hyvin sisään uuteen ympäristöön. Hänellä on myös hyviä muistoja legendaarisesta Kisapuistosta vastustajan paidassa.

26-vuotias Salmikivi liittyi FC Lahden riveihin pari viikkoa takaperin. Vastuuta on tullut Eurooppa-liigan karsinnassa, mutta myös Veikkausliigassa viime kierroksella. Salmikivi alusti IFK Mariehamnia vastaan Kuhnureiden toisen maalin.

- Muutamassa pelissä olen päässyt vaihdosta sisään ja toivottavasti olen tuonut jotain uutta hyökkäyspeliin. Vielä pitää oppia tuntemaan lisää meidän pelaajia, että he esimerkiksi tietävät, millaisia palloja haluan keskikentältä. Olemme näistä keskustelleet jo treeneissä, joten eiköhän se pikkuhiljaa ala löytyä, Salmikivi kertoo FCLahtiTV:ssä.

Sopeutuminen uuteen seuraan on ollut Salmikivelle helppoa. Päävalmentaja Toni Korkeakunnas oli hänelle entuudestaan tuttu jo FC Viikingeistä ja MYPAsta, kuten myös Hassan Sesay. Tutut kaverit ovat helpottaneet pääsemään ryhmään sisään.

- On ollut helppoa tulla jengiin sisään. Joukkueessa on paljon mukavia jätkiä ja taustat ovat ottaneet hyvin vastaan, Salmikivi iloitsee.

- Hassu (Sesay) ja Xeve (Xhevdet Gela) olivat vanhoja pelikavereitani MYPA:sta. Hassan oli jo Viikkareissa samassa jengissä. (Loorents) Hertsin ja (Aleksi) Paanasen taas tunsin nuorisomaajoukkueista, hän jatkaa.

Salmikivi on päässyt jo irti legendaarisessa Kisapuistossa ottelussa saarelaisia vastaan. "Salmarilla" oli jo aikaisempaa kokemusta kyseisestä pelikentästä vastustajien pelipaidassa. Myös muutama hyvä muisto on tarttunut matkaan.

- Se on kiva stadion ja siellä on mulla paljon hyviä muistoja aikaisemmin. Olen muutaman kerran siellä onnistunut maalinteossa. HIFK:n 5-0 voitossa vuonna 2015 tein maalin ja vuonna 2011 Viikingeissä tein 1-1 tasoituksen. Olimme olleet hirveässä myllyssä koko pelin, sitten saimme yhden paikan ja teimme siitä maalin, Salmikivi muistelee.

Seuraavan kerran Ville Salmikivi pääsee irti tulevana maanantaina Vaasassa, jossa FC Lahti kohtaa VPS:n.


VPS – FC Lahti maanantaina 30.7. kello 18.30 Elisa Stadionilla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia