AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.21 // 23.5.2018

​FC Hongan puolustuksen tukipilarit jatkosopimuksiin

​FC Hongan puolustuksen tukipilarit jatkosopimuksiin

Tommi Saarinen on viettänyt koko uransa keltamustassa paidassa ja kantaa joukkueen kapteeninnauhaa jo neljättä kautta. (Kuva: Juha Tamminen)

Isoissa rooleissa tälläkin kaudella pelanneet Tommi Saarinen, Konsta Rasimus ja Jatuli Laevuo edustavat FC Honkaa myös tulevina kausina.

– Nämä ovat meille iloisia asioita. Saarinen, Rasimus ja Laevuo ovat runkopelaajiamme. Saarinen ja Laevuo ovat olleet alusta asti mukana, sekä Rasimus nyt toista kauttaan. Haluamme hyvissä ajoin alkaa rakentaa tiettyjä peruspalikoita kasaan tulevia kausia varten. Sen takia tästä oli hyvä lähteä liikkeelle ja meillä oli hyvin positiiviset neuvottelut heidän kanssaan. Meillä on hyvä sopimustilanne tätä kautta tuleville vuosille ja tiedämme, että nuorista on tulossa lahjakkaita pelaajia. Tämä on meidän prosessin kannalta juuri sitä mitä tähän hetkeen tarvitaan, Hongan manageri Hexi Arteva taustoitti sopimusuutista.

Tammikuussa 23 vuotta täyttänyt keskuspuolustaja Tommi Saarinen on viettänyt koko uransa keltamustassa paidassa ja kantaa joukkueen kapteeninnauhaa jo neljättä kautta. Saarinen johtaa Hongan puolustuslinjaa varmalla ja virheettömällä pelaamisellaan. Toppari on myös Hongan täsmäase hyökkäyspään erikoistilanteissa vahvan pääpelinsä ansiosta.

– Täällä on kaikki rakkaat ihmiset ja parhaat mestat. Upeeta, että saan jatkaa täällä, hehkutti Hongan ilmentymä Tommi Saarinen jatkosopimustaan.

Aina Honkaa edustanut Jatuli Laevuo teki Veikkausliigadebyyttinsä Hongassa jo 19-vuotiaana vuonna 2014. Tarkasti puolustusvelvoitteensa hoitava 23-vuotias Laevuo nousee mielellään mukaan myös hyökkäyksiin. Laitapuolustaja iskikin viime kaudella Ykkösessä kolme maalia.

– Tuntuu hyvältä jatkaa Hongassa. Ei ole ollut aikomuksiakaan siirtyä muualle. Nyt on hyvä keskittyä tuleviin haasteisiin, kun sopimusneuvottelut ovat poissa päiväjärjestyksestä, Jatuli Laevuo kertoi ajatuksiaan tuoreesta sopimuksestaan.

Viime kaudella paluunsa Espooseen tehnyt 28-vuotias Konsta Rasimus on esittänyt varmoja otteita niin keltamustien puolustuksessa kuin keskikentälläkin. Rasimus on monipuolisuutensa takia hyvin arvokas pelaaja joukkueelleen. "Konnalla" on runsaasti kokemusta kovista peleistä, sillä hänellä on kasassa miltei sata ottelua Veikkausliigassa. Rasimus oli myös todella tyytyväinen jatkosopimukseensa Hongan kanssa ja hän analysoi hiukan kulunutta alkukauttakin.

– Tosi hyvillä fiiliksillä ja olen ollut tyytyväinen yhteistyöhön Hongan kanssa. Mukavaa, että yhteinen taipaleemme jatkuu. Eihän alkukausi ole mennyt ihan toivotulla tavalla. Olemme pelanneet paljon tasapelejä, mitkä olisi voitu kääntää voitoiksikin. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa Veikkausliigakautta 2018 ja innolla odotan tulevan lauantain Metroderbyä, Rasimus summasi.


HJK-FC Honka Telia 5G Areenalla lauantaina 26.5. kello 15. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia