AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.20 // 17.5.2018

​FC Lahden paluumuuttaja: "Haluamme kolmen parhaan joukkoon"

​FC Lahden paluumuuttaja: "Haluamme kolmen parhaan joukkoon"

Xhevdet Gela on jälleen pelikunnossa loukkaantumisten jälkeen. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahden mustapaitaan kahden vuoden tauon jälkeen palannut keskikenttämies Xhevdet Gela haluaa olla Veikkausliigan kärkikolmikossa kauden päätteeksi.

28-vuotias Gela edusti FC Lahtea kaudet 2014-15 ja oli voittamassa seurahistorian toista pronssista mitalia. Kahden vuoden HIFK-stintin jälkeen hän palasi alkaneeksi kaudeksi takaisin mastokaupunkiin suurin odotuksin.

- Lahti sijoittui viime kaudella neljänneksi ja siitä lähdemme parantamaan. Haluan olla auttamassa joukkuetta, että pääsisimme sinne kolmen parhaan joukkoon. Mielestäni meillä on siihen kaikki mahdollisuudet. Totta kai se vaatii sitä, että pelaamme koko kauden tasaisesti. Notkahduksia ei saa tulla, Gela tietää.

FC Lahti on aloittanut kauden vahvasti, sillä seitsemästä pelatusta ottelusta joukkue on voittanut neljä, pelannut kahdesti tasan ja hävinnyt vain kertaalleen.

- Peli on näyttänyt ajoittain tosi hyvältä ja olemme saaneet hyviä tuloksia. Rovaniemellä tuli tappio, mutta siinäkin pelissä meillä oli paikkoja pistää peli tasoihin. Alkukausi on ollut pelillisesti hyvää ja tulokset myös hyviä.

Gelan henkilökohtainen alkukausi on ollut haastava loukkaantumisten vuoksi ja tilille on kertynyt vain kaksi vajaata ottelua. Nyt mies on joka tapauksessa kunnossa ja valmis haastamaan muut keskikenttämiehet peliajassa.

- Pojat ovat pelanneet hyvin ja kilpailu on kovaa, mutta se vie meitä pelaajia eteenpäin. Meidän pitää kaikkien näyttää kuuluvamme avaukseen. Jos jollain menee huonommin, niin aina on heittää tilalle liekeissä olevaa kaveria, Gela kertoo.

Gela tuo "Mustien Kuhnureiden" keskiakselille taistelutahtoa, taklauksia ja syöttötaitoa. Tarvittaessa hän rientää myös hyökkäyksen tueksi. Hän kokeekin kehittyneensä ennen kaikkea hyökkäyspelissä viime vuosina.

- HIFK:ssa meillä oli enemmän pohjapelaajia ja pääsin pelaamaan ylempänä. Siinä roolissa rupesin hahmottamaan paremmin pystyjuoksuja linjan taakse ja miten tehdä puolustuksia rikkovia juoksuja, joita en Lahdessa aikaisemmin tehnyt. Siinä olen kehittynyt.

Viime kaudella Gela teki oman henkilökohtaisen ennätyksen maaleissa (4) ja syötöissä (3).

- Totta kai haluan tehdä maaleja ja syöttää niitä, mutta se riippuu paljon siitä miten Toke (päävalmentaja Toni Korkeakunnas) minua peluuttaa. Aina kun menen kentälle, teen kaikkeni. Ainakaan se ei jää taistelutahdosta kiinni, Gela painottaa.

Perjantaina Gelalla on ensimmäinen mahdollisuus päästä kauden aikana FC Lahden avauskokoonpanoon, kun joukkue kohtaa kotikentällään sarjakärjessä olevan Rovaniemen Palloseuran.


FC Lahti-RoPS Lahden Kisapuistossa perjantaina 18.5. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Ruudusta.

Lisää uutisia