AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.28 // 13.7.2017

​KuPS:n nuori kyky tekemässä läpimurtoa

​KuPS:n nuori kyky tekemässä läpimurtoa

Kuva: Juha Tamminen

Huippulahjakas Eetu Pellikka on päässyt pelaamaan neljässä Veikkausliigapelissä

Hyökkääjä Eetu Pellikka on parhaillaan tekemässä omaa pelillistä läpimurtoaan Kuopion Palloseuran edustusjoukkueen riveissä. Pellikka, 17, on päässyt pelaamaan tänä kesänä jo neljässä Veikkausliigaottelussa, viimeksi lauantaisessa PS Kemi-kotiottelussa Savon Sanomat Areenalla.

Eetun liigadebyytti tapahtui 14.6. pelatussa VPS-ottelussa, jossa pääsi vaihtopelaajana lopussa kentälle pelaamaan pari minuuttia. Sama toistui 18.6. pelatussa HJK-pelissä ja Tampereella (1.7.) Eetu pääsi pelaamaan kuusi minuuttia. PS Kemi-ottelussa (8.7.) peliaikaa kertyi jälleen parisen minuuttia.

- Kyllä eka liigapeli vähäsen jännitti. Peliaikaa tuli vain vähän, peliin ei ehtinyt päästä kovin paljon mukaan. Kiva oli kuitenkin päästä kentälle ja ensimmäisen liigapelin muistaa aina. Ihan mukavaa on ollut olla mukana ja liigassa pelaaminen on aina ollut tavoitteena, hyökkääjä sanoo KuPS:n verkkosivuilla.

- Vähän yli kuukauden olen treenannut nyt liigajoukkueen mukana yhtäjaksoisesti. Talvella olin parissa treenissä mukana. Hyvin olen viihtynyt päävalmentaja Jani Honkavaaran johtamissa treeneissä. Peli Veikkausliigassa on paljon fyysisempää ja nopeampaa kuin muissa sarjoissa. Itse tarvitsisin eniten enemmän voimaa ja nopeutta jalkoihin, Eetu toteaa.

Eetu on tiettävästi ensimmäinen kolmannen polven pääsarjapelaaja Kuopion Palloseuran pitkässä ja menestyksekkäässä seurahistoriassa. Ensio Pellikka pelasi KuPS:ssa viisi SM-sarjakautta (1979 - 1983) saavuttaen SM-hopeamitalin 1979. Jussi Pellikka pelasi KuPS:ssa yhteensä kahdeksan sarjakautta, joista neljä Veikkausliigassa (1992, 1994, 2001, 2002) ja neljä ykkösessä (1995, 1996, 1997, 2000). Eetun isä Anssi Pellikka pelasi KuPS:ssa yhteensä neljä sarjakautta, joista kolme Veikkausliigassa (1991, 1992, 1994) ja yhden ykkösessä (1993).

Eetu on pelannut yhteensä 12 nuorisomaaottelua Suomi-paidassa (2 U16, 10 U17) onnistuen maalinteossa kolme kertaa. Hyökkääjä kävi toukokuussa 2017 pariviikkoisella harjoittelumatkalla Italiassa treenaten Virtus Entellan ja S.P.A.L. 2013:n riveissä. Eetu on tehnyt paljon maaleja kaikissa juniori-ikäluokissa ja seuraavat tavoitteet ovat nyt aikuisten sarjassa.


HIFK-KuPS maanantaina 17.7. kello 18.30 Telia 5G Areenalla. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia