AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.26 // 30.6.2017

Ennakko: Ilves-KuPS

Ennakko: Ilves-KuPS

Kova kotijoukkue Ilves ja KuPS iskevät yhteen 15. sarjakierroksen ottelussa Tammelan stadionilla.

Kuopiolaisilla on jälleen edessään vaativa ja haastava Veikkausliigapeli. Ilves on ollut tuloksellisesti vahvempi viime vuosien aikana pelatuissa keskinäisissä otteluissa ja tiukkaa taistelua on nytkin luvassa Tammelan jalkapallostadionin nurmella.

- Ilves on laadukas joukkue. Ilves on pelannut hieman ailahtelevasti, eivätkä tulokset ole olleet odotettuja. Ilves pyrkii pallonhallintaan, keskikentällä Ruben Ayarna pyörittää peliä ja Tuco on vaarallinen kärjessä. Laadukkaita yksilöitä on paljon, KuPS-valmentaja Jani Honkavaara toteaa.

Ilves on KuPS:n tavoin kerännyt 20 pistettä 14 ottelussa. Ainoastaan heikompi maaliero jättää tamperelaiset kuudenneksi KuPS:n taakse. Kyseessä on siis keskikastin tasainen kamppailu liigassa, jossa yhdelläkin voitolla voi nousta kärkikahinoihin tai vastavuoroisesti tappiolla valahtaa karsintaviivan tuntumaan.

Päävalmentaja Jarkko Wissin suojattien kesäkuu sujui kokonaisuudessaan mallikkaasti. Kaksi voittoa ja kolme nollapeliä olivat tulosta tupsukorvien tiivistyneestä joukkuepelistä. Maanantaina RoPS kuitenkin laittoi kapuloita rattaisiin ottamalla 1-0-voiton napapiirillä. Hyvistä tekopaikoista ja pelinhallinnasta huolimatta vierasjoukkue ei saanut palloa pussiin. Tammelassa odottaakin nyt ärsytetty ja maalinälkäinen kotijoukkue.

– Rovaniemen tulos harmittaa, mutta joukkueessa on hyvä tekemisen meininki. Mieltäni lämmittää se, miten pelimme on viime aikoina lähtenyt kehittymään. Jos jatkamme samaan suuntaan, niin varmasti voitamme enemmän pelejä kuin häviämme kauden loppuun mennessä, Wiss kertoo.

KuPS-joukkue on päässyt harjoittelemaan hyvin tämän viikon aikana ja Tammelasta lähdetään metsästämään hyvää lopputulosta.

- Hyvin me olemme tällä viikolla harjoitelleet ja nyt me olemme ehtineet treenata asioita. Omaa peliä on kerrattu tällä viikolla sekä tarkennettu yksityiskohtia. Ilves on hyvä joukkue ja samaan pitää meidänkin pyrkiä. Meidän pitää päästä hyvään ja virheettömään joukkuepeliin. Jos oma prässi ja pallollinen peli toimivat, se tilastovoitto Ilveksestä tulee, päävalmentaja arvioi.

Ilveksen pelaajatilanne näyttää Wissin mukaan suorastaan erinomaiselta.

– Kukaan ei ole enää loukkaantumisen takia sivussa. Terveystilanteemme on niin hyvä, että kokoonpanoa laatiessa pitää jo miettiä sitä päivän kuntoa. Treeneissä edukseen esiintyminen auttaa myös pelaamaan pääsemisessä. Kilpailu antaa mahdollisuuksia. Taktinen puolikin parantuu, kun pääsemme vetämään koko kentän joukkueharjoituksia.

Puolustaja Sebastian Sorsa on jälleen KuPS:n valmennusjohdon käytettävissä yhden ottelun mittaisen pelikieltonsa päätyttyä. Hyökkääjät Gbolahan Salami ja Solomon Duah ovat sivussa pelikieltojensa johdosta ja puolustaja Tuomas Rannankari joutuu jäämään sivuun harjoituksissa sattuneen loukkaantumisen johdosta.


Ilves-KuPS Tammelan stadionilla lauantaina 1.7. kello 17. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lähde: Ilveksen verkkosivut, KuPS:n verkkosivut
Lisää uutisia