AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.25 // 23.6.2017

Nollapeli maistui HIFK:n Erikssonille

Nollapeli maistui HIFK:n Erikssonille

Carljohan Eriksson piti nollan Jyväskylässä. (Kuva: Juha Tamminen)

HIFK otti keskiviikkona kauden toisen voittonsa Veikkausliigassa, kun JJK kaatui tärkeässä "kuuden pisteen vierasottelussa" numeroin 3-0 (0-0).

HIFK kasvatti piste-eron sarjajumbo JJK:hon viiteen pisteeseen ja otti samalla kiinni edellä eteneviä joukkueita. Kolmatta kauttaan HIFK:ssa pelaava ja JJK:ta vastaan liigakauden toisen ottelunsa pelannut 22-vuotias maalivahti Carljohan Eriksson torjui samalla kauden ensimmäisen nollapelinsä.

– Matsi oli aika rauhallinen. Varsinkin ensimmäisellä puoliajalla näkyi, että vastakkain oli kaksi hieman väsynyttä joukkuetta. Pystyimme kuitenkin pitämään ottelun hyvin kontrollissa alusta loppuun asti ja emme antaneet JJK:lle lainkaan varsinaisia maalipaikkoja. Uskoimme vahvasti jo Kemi-pelin jälkeen, että saamme JJK:ta vastaan verkot tötterölle ja tarvittavat kolme pistettä, Eriksson kertoo.

HIFK oli hävinnyt kolme ottelua peräkkäin, joten voitto tuli äärimmäisen tärkeään paikkaan. Maalinteko on aiheuttanut HIFK:lle suuria haasteita tällä kaudella, mutta JJK-ottelussa se kuuluisa ketsuppipullo aukeni oikein kunnolla. Voitto oli varsinkin pelaajien itseluottamuksen kannalta tärkeä.

– Kyllähän tämä vierasvoitto tekee hemmetin hyvää ja antaa koko joukkueelle itseluottamusta ja vahvuutta ensi viikon Lahti-otteluun, Eriksson tiedostaa.

– Olemme harjoituksissa pureutuneet pelaamisen ongelmakohtiin. Joukkueen sisällä olemme miettineet pelaajien kesken, että mitä voimme tehdä paremmin – ihan pikkuasioista lähtien. Kaikki ovat kuitenkin uskoneet ja tiedostaneet sen, että meidän vahvuus on joukkueen sisäisen henki ja avoimuus, joten ilma ei ole päässyt tulehtumaan missään vaiheessa, Eriksson vakuuttelee.

Upean ja todella tärkeän JJK-vierasvoiton jälkeen edessä on juhannus, jonka jälkeen viimeistään alkaa keskittyminen kohti ensi tiistaina pelattavaa FC Lahti-vierasottelua.

– Nyt otetaan 1-2 päivää kevyempää harjoittelun suhteen ja annetaan pääkopan levätä myös. Pieni irtiotto arjesta tekee kaikille varmasti hyvää. Lahti-peli on taas iso ottelu meille, mutta lähdemme hakemaan pisteitä luottavaisin mielin. Vieraskiertue on nyt alkanut mallikkaasti, joten eiköhän jatketa samaan tyyliin.


FC Lahti-HIFK Lahden Stadionilla tiistaina 27.6. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia