AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.21 // 28.5.2017

Malinen KuPS-pelistä: "Taustoihin nähden hyvä suoritus"

Malinen KuPS-pelistä: "Taustoihin nähden hyvä suoritus"

Kuva: Juha Tamminen

Kuopion Palloseura onnistui toisena joukkueena tällä kaudella ottamaan Rovaniemen Keskuskentältä täydet pisteet. Pirteästi esiintynyt RoPS joutui taipumaan maalin verran pirteämmin esiintyneelle KuPS:lle Ats Purjeen maalilla 1-0 (0-0).

Ottelun voittomaali syntyi aivan pelin viimeisillä minuuteilla. Kuopiolaisten paikka avautui RoPS-pelaajan epäonnekkaasta pallon menetyksestä. Tilannetta oli edeltänyt RoPS:n ottelun viimeinen pelaajavaihto.

- Sitä saa mitä ansaitsee, Juha Malinen myönsi.

Ennen ottelua RoPS:n kokoonpano oli jälleen jonkin verran puhuttanut. Miehet ovat jo palailemassa pelikuntoon, mutta sairasteluiden tai loukkaantumisten vuoksi kaikki eivät vielä ole sataprosenttisessa pelikunnossa.

- Joukkueen ilme ja yritys oli hyvä. Silti KuPS:aan verrattuna heidän joukkueensa on pysynyt aika stabiilina maalivahdista keskikenttään. Tänään heillä toki oli pientä vaihtoa kärjessä, kun taas meidän kohdalla odotellaan, ketä ylipäätään saadaan mukaan, luotsi harmitteli.

- Taustoihin nähden tämä oli silti oikein hyvä suoritus. Meillä oli oma mahdollisuutemme tehdä johtomaali ja saada tästä parempi tulos. Ehkä tasapeli olisi ollut tilanteisiin nähden tasapuolisempi, mutta tällä kertaa näin.

Fyysinen ja taitava Emeka Eze on yllättänyt näyttävyydellään monet RoPS:n seuraajat. Päävalmentaja Juha Malinen kuitenkin huomauttaa, että hänenkin kohdallaan töitä tehdään joka päivä.

- Hänessä on samoja piirteitä kuin KuPS:n tänään sivussa olleessa pelaajassa (Gbolahan Salami). Jos hän vain touhuilee sivurajalla, niin hänestä ei koskaan tule vaarallista maalintekijää.

- Ezen kanssa tämän ajatuksen läpisaaminen menee jo pikkuaskelittain eteenpäin. Lähtökohtaisesti hän on usein joko vastassa tai sivussa, mutta silloin hän ei ole maalinteossa. Tänään oli jo pieniä askelia siitä, että kentällä tapahtui oikeita asioita.

Malinen kuitenkin jatkaa, ettei asioita pelkästään Ezen kanssa kertailla.

- Sama koskee oikeastaan meidän kaikkia nuoria. Meidän täytyy vain maltillisesti käydä asioita lävitse. Nähdä välillä virheitä, oppia ja kehittyä virheiden kautta. Oletus on, että lahjakkaiden pelaajien kanssa asiat todellakin kehittyvät.

- Kokonaisuudessaan toisen jakson vaihtojen myötä pelissä alkoi olemaan ilmeitä siitä, että saimme terävyyttä ja pystyimme luomaan painetta enemmän. Harmittaa, mutta tänään olimme kuitenkin hyvää joukkuetta vastaan pisteen syrjässä kiinni.


IFK Mariehamn-RoPS Wiklöf Holding Arenalla keskiviikkona 31.5. kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia