AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK VPS
vko.21 // 27.5.2017

Viime kauden mestarit tasapeliin (SJK-IFK Mariehamn 1-1)

Viime kauden mestarit tasapeliin (SJK-IFK Mariehamn 1-1)

SJK pelasi lauantaina tasapelin IFK Mariehmanin kanssa.

Veikkausliigan viime kaudella voittanut IFK Mariehamn pelasi lauantaina vieraskentällä 1-1-tasapelin Seinäjoella Suomen cupin hallitsevaa mestaria SJK:ta vastaan.

IFK johti peliä Aleksei Kangaskolkan maalilla avausjakson jälkeen, mutta isäntäjoukkue tuli jälkimmäisellä puoliajalla tasoihin Mehmet Hetemaj'n toimesta.

SJK aloitti ottelun hyvin, ja ensimmäinen vetopaikka tuli jo neljännellä minuutilla. Billy Ionsin kuti jäi kuitenkin hieman löysäksi. SJK:lla oli hyvä maalipaikka myös seitsemännellä minuutilla. Pallo pelattiin Billy Ionsille, joka odotti Erfan Zenelin mukaan hyökkäykseen. Zeneli syötti vielä boksin rajalle Facundolle, jonka laukaus karkasi kuitenkin yli maalin.

SJK:n hyvä ote kuitenkin katosi hiljalleen. SJK hallitsi palloa, mutta peli oli IFK Mariehamnin hallussa. Kotijoukkueen pallon liikuttaminen oli SJK:n päävalmentaja Sixten Boströmin mukaan liian hidasta, ja IFK Mariehamnin pakka pysyi liian helposti muodossaan. Vierasjoukkue kyttäsi SJK:n virheitä, joita myös tuli ensimmäisellä puoliajalla liikaa. IFK Mariehamn pääsi moniin vaarallisiin vastahyökkäyksiin. Palloa saatiin pelattua usein Aleksei Kangaskolkalle, joka voitti kaksinkamppailuja kovalla prosentilla.

Reilun vartin kohdalla SJK:n pallonmenetys kostautui. Philip Sparrdal Mantillan syötti läpiajoon Aleksei Kangaskolkan, jonka vei IFK:n 0-1-johtoon.

Toiselle puoliajalle SJK paransi peliään hurjasti ja asennemuutos tarttui myös kotiyleisöön. Ensimmäinen vetopaikka tuli Erfan Zenelille, mutta IFK-puolustus pystyi blokkaamaan hänen kutinsa. Pian tämän jälkeen Obed Malolo laukoi boksissa, mutta veto lähti pienestä kulmasta ja hankalasta asennosta, eikä Andreas Vaiklalla ollut ongelmia.

SJK:n tasoitus tuli 52. minuutilla. Obed Malolo laittoi keskikentältä pitkän pallon kohti Billy Ionsia. IFK:n puolustus pääsi väliin, mutta Vaikla sähläsi tilanteen kulmapotkuksi. Facundo Guichónin kulmapotku tuli etutolpalle Marc Valesille, jonka puskun jälkeen pallo jäi pyörimään maalille. Lopulta Mehmet Hetemaj survoi pallon IFK-puolustajien kautta maaliin.

Tasoitusmaalin jälkeen molemmilla oli hyviä paikkoja johtomaaliin. Marc Vales pääsi yrittämään kulmapotkun jälkeen maalintekoa pariinkin kertaan, mutta saarelaisten puolustus oli edessä. Parikymmentä minuuttia ennen loppua IFK:n Brian Span laukoi vaarallisesti, mutta Mihkel Aksalu venyi komeasti eteen, ja pallo meni Aksalun sormenpäiden ja tolpan kautta SJK-puolustukselle, joka sai selvitettyä tilanteen.

SJK oli lähellä siirtyä johtoon kuin varkain vartti ennen loppua. Jarkko Hurme keskitti oikealta laidalta, ja vain tolppa esti SJK:n johtomaalin. Vielä loppuhetkillä Facundo laukoi kovan kudin, joka meni vain niukasti ohi maalin.


HJK-SJK Telia 5G Areenalla keskiviikkona 31.5. kello 18.30 ja IFK Mariehamn-RoPS Wiklöf Holding Arenalla keskiviikkona 31.5. kello 18.30. Otteluita voi seurata suorana lähetyksenä IS Extrassa ja Ruutu+:ssa.

Lisää uutisia